-DGNEXPORT (parancs)

A parancspromptban létrehoz egy vagy több DGN-fájlt az aktuális rajzból.

A következő promptok jelennek meg.

Tipp: Parancsfájl készítése a -DGNEXPORT parancs segítségével rajzok DGN-fájlokká való kötegelt exportálása céljából
DGN fájlformátum

Megadja az exportálandó DGN-fájl formátumát (DGN V7 vagy V8).

DGN-exportálás fájlneve

Megadja a DGN-fájl elérési útvonalát és nevét. A fájlnevek legfeljebb 255 karaktert tartalmazhatnak, amelyek betűk, számok, szóközök és bármilyen, a Microsoft Windows vagy e program által nem használt speciális karakterek lehetnek.

A hibák elkerülésére a fájlnév megadásakor javasolt a DGN-fájlt és elérési útvonalát az alábbiak szerint meghatározni:

útvonal\fájlnév

vagy

„útvonal\fájlnév”

Adjon meg konverziós egységeket
A DGN-fájl léptékezéséhez egy rajziegység-értéket jelenít meg. Válassza ki a fordításhoz a megfelelő konvertálási egységeket. A DGN sablonfájl főmértékegységek és almértékegységek nevű munkaegységeket tartalmaz (angolszász vagy metrikus). Egy DWG-mértékegység vagy egy fő mértékegységgé, vagy egy másodlagos mértékegységgé alakul.
  • Fő. Megadja, hogy a rendszer egy fő DWG rajzegységet (például lábat) a megadott DGN sablonfájl egy főmértékegységévé konvertál.
  • Al.Megadja, hogy a rendszer a DWG rajz egy almértékegységét (például hüvelyket) a megadott DGN sablonfájl egy almértékegységévé konvertál.
Leképezési beállítás megadása
Megadja, hogy a rendszer a tervmodell tulajdonságait hogyan fordítja vagy képezi le a DGN-fájlba.
  • Leképezési beállítás. Megadja az alapértelmezett leképezési beállítást, amely adatokat von ki az exportált rajzból, és automatikus leképezést alkalmaz a DGN-fóliákra, -vonaltípusokra, -vonalvastagságokra és -színekre.
  • ?. Megkéri, hogy adjon meg egy szűrőt (a * karaktert használva helyettesítő karakterként) a szűrőnek megfelelő elérhető exportleképezési beállítások listájának megjelenítéséhez.
Sablonfájl megadása

Megadja egy sablonfájl elérési útját és nevét.

  • Sablonfájl. Megadja egy használni kívánt sablonfájl elérési útját és nevét.
  • ?. Megkéri, hogy adjon meg egy szűrőt (a * karaktert használva helyettesítő karakterként) a szűrőnek megfelelő elérhető sablonfájlok listájának megjelenítéséhez.