Oldalbeállítás kezelő

OLDALBEÁLL (parancs) Keres

Létrehozhat továbbá elnevezett oldalbeállításokat, módosíthat meglévőket, vagy importálhatja más rajzok oldalbeállításait.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Aktuális elrendezés vagy Aktuális lapkészlet

Az aktuális elrendezést jeleníti meg, amelyben az oldalbeállítás alkalmazva lesz.

Elrendezés ikon

Akkor jelenik meg, ha az Oldalbeállítás kezelő egy elrendezésből lett megnyitva.

Lapkészlet ikon

Akkor jelenik meg, ha az Oldalbeállítás kezelő párbeszédpanelt a Lapkészlet kezelőből nyitják meg.

Oldalbeállítások

Megjeleníti az aktuális oldalbeállítást, aktuálissá tesz egy másik oldalbeállítást, új oldalbeállítást hoz létre, módosít egy létező oldalbeállítást, és oldalbeállítást importál más rajzokból.

Aktuális oldalbeállítás

Az aktuális elrendezésre alkalmazott oldalbeállítást jeleníti meg. Létrehozása után az egész lapkészletre nem lehet oldalbeállítást alkalmazni.

Oldalbeállítások

A rendelkezésre álló oldalbeállítások listáját jeleníti meg, amelyek alkalmazhatók az aktuális elrendezésre, vagy egy lapkészlet közzétételekor.

A lista tartalmazza az elnevezett oldalbeállításokat és elrendezéseket, amelyek elérhetők a rajzban. Azok az elrendezések, amelyek rájuk alkalmazott, elnevezett oldalbeállítással rendelkeznek, csillagok közé vannak foglalva, az elnevezett oldalbeállítás pedig zárójelek között van, például *Elrendezés 1 (Rendszer illeszkedő lépték)*.

Ha az Oldalbeállítás kezelő párbeszédpanel a Lapkészlet kezelőből lett megnyitva, csak az oldalbeállítás felülíró fájl (egy rajzsablon [.dwt] fájl) olyan elnevezett oldalbeállításai lesznek felsorolva, amelyekben a Nyomtatási terület Elrendezés vagy Terjedelem beállítású. Ezen oldalbeállítások bármelyike alkalmazható ideiglenesen egy KÖZZÉTESZ műveletre.

Kattintson a jobb gombbal a Beállítások lehetőségre. Kattintson a jobb gombbal egy oldalbeállításra a következő opciókat kínáló helyi menü megjelenítéséhez:

  • Aktuálissá tétel
  • Átnevezés
  • Töröl
Aktuálissá tétel

A kiválasztott oldalbeállítást állítja be az aktuális elrendezés aktuális oldalbeállításaként. Az aktuális elrendezést nem állíthatja be aktuális oldalbeállításként. Az Aktuálissá tétel opció nem elérhető lapkészletek esetében.

Új

Megjeleníti az Új oldalbeállítás párbeszédpanelt, amelyben megadhatja az új oldalbeállítás nevét, és meghatározhatja az oldalbeállítás alapját.

Módosítás

Megjeleníti az Oldalbeállítás párbeszédpanelt, amelyben módosíthatja a kiválasztott oldalbeállítás beállításait.

Kiválasztott oldalbeállítás részletei

Információt jelenít meg a kiválasztott oldalbeállításról.

Eszköz neve

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott oldalbeállításban megadott kimeneti eszköz nevét.

Plotter

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott oldalbeállításban megadott kimeneti eszköz típusát.

Nyomtatási méret

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott oldalbeállításban megadott papírméretet és tájolást.

Hely

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott oldalbeállításban megadott kimeneti eszköz fizikai helyét.

Leírás

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott oldalbeállításban megadott kimeneti eszközt jellemző leíró szöveget.

Megjelenítés új elrendezés hozzáadásánál

Megadja, hogy az Oldalbeállítás párbeszédpanel jelenik meg, amikor egy új elrendezési címkét válasz ki, vagy egy új elrendezést hoz létre.

A funkciót úgy állíthatja alaphelyzetbe, hogy bejelöli az Oldalbeállítás kezelő megjelenítése új elrendezésekhez jelölőnégyzetet a Beállítások párbeszédpanel Képernyő lapján.