További beállítások párbeszédpanel (Nyomtatási pecsét)

Meghatározza a nyomtatási pecsét helyzetét, szövegének tulajdonságait és egységeit.

PLOTPECSÉT (parancs): Speciális

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Elhelyezés és távolságok

Megadja a nyomtatási pecsét elhelyezését, tájolását és az alkalmazni kívánt eltolást akár a nyomtatható terület, akár a papír szélétől.

Hely

Jelzi a területet, ahova a nyomtatási pecsét kerülni fog. A lehetséges választások Fent balra, Lent balra (alapértelmezett), Fent jobbra és Lent jobbra. Az elhelyezés a rajz tájolásához viszonyított.

Tájolás

Jelzi a nyomtatási pecsét elforgatását a megadott laphoz viszonyítva. Az opciók minden elhelyezkedéshez Vízszintes és Függőleges (például bal felső vízszintes és bal felső függőleges).

Fejjel lefelé fordított pecsét

Fejjel lefelé forgatja a nyomtatási pecsétet.

X-irányú eltolás

Meghatározza az X eltolásértékét, amelyet vagy a papír sarkától, vagy a nyomtatandó terület sarkától számít ki, a megadott beállítástól függően. Ha az Eltolás a papír szélétől mérve opciót adja meg, az eltolás értéket úgy számolja ki, hogy a nyomtatási pecsét információ elférjen a kijelölt papírméreten belül. Ha a nyomtatási pecsét eltolási érték pozíciója a nyomtatható területen kívülre esik, a nyomtatási pecsét szöveg ki lesz vágva.

Y-irányú eltolás

Meghatározza az Y eltolás értékét, amely kiszámítása a papír sarkától, vagy a nyomtatható terület sarkától történik, a megadott beállítástól függően. Ha az Eltolás a papír szélétől mérve lehetőséget adja meg, az eltolás értéket úgy számolja ki, hogy a nyomtatási pecsét információ elférjen a papírméreten belül.

Eltolás a nyomtatási terület határától mérve

Kiszámítja az eltolás értékét, amelyet a felhasználó megadott a papír nyomtatható területének sarkától (nem a papír sarkától).

Eltolás a papír szélétől mérve

Kiszámítja az eltolás értékét, amelyet a felhasználó megadott a papír sarkától (nem a papír nyomtatható területének sarkától).

Szöveg tulajdonságai

Meghatározza a nyomtatási pecséthez alkalmazni kívánt betűtípust, magasságot és a sorok számát.

Betűtípus

Meghatározza a TrueType betűtípust, amelyet a nyomtatási pecsét információk szövegének formázására kíván használni.

Magasság

Meghatározza a nyomtatási pecsét szövegének magasságát.

Egysoros nyomtatási pecsét

A nyomtatási pecsét információt a szöveg egyetlen sorában helyezi el. A nyomtatási pecsét információ legfeljebb kétsoros szövegből állhat, de ekkor az elhelyezési és eltolási értékeknek biztosítaniuk kell a helyet a szövegtöréshez és a szövegmagassághoz. Ha az opció törölve van, a nyomtatási pecsét szövege a harmadik mező után lesz törve.

Nyomtatási pecsét egysége

Meghatározza az X és Y eltoláshoz, valamint a magassághoz használt mértékegységeket. Az egységeket megadhatja hüvelykként, milliméterben vagy képpontokban.

Két értékcsoport lesz mentve a nyomtatási pecsét méretéhez és elhelyezéséhez a PSS-fájlban: egy a dimenzió nélküli fájlformátumhoz, és egy a dimenzionált fájlformátumhoz. Ha a párbeszédpanelen kiválasztott mértékegységek dimenzionáltak, a dimenzionált értékek jelennek meg és módosíthatók. A dimenzió nélküli értékekhez képpontot kell választani mértékegységnek. A párbeszédpanelen kiválasztott mértékegységektől függetlenül a megfelelő értékhalmaz lesz alkalmazva a nyomtatás esetén. Azaz a mértékegység megváltoztatása nem idézi elő az értékek újraszámolását.

Naplófájl helye

A nyomtatási pecsét információkat naplófájlba írja az aktuális rajz pecsételése helyett vagy mellett. Ha a nyomtatási pecsét ki van kapcsolva, a naplófájlt még létre lehet hozni.

Naplófájl vezetése

A nyomtatási pecsét információkat egy naplófájlba írja. Az alapértelmezett naplófájl a plot.log, és az alkalmazás főkönyvtárában található.

Megadhat más fájlnevet és elérési utat. Miután a kezdeti plot.log fájl létrejött, minden további sikeres nyomtatás után a nyomtatási pecsét információk ehhez a fájlhoz adódnak hozzá. Minden rajz nyomtatási pecsét információja egy egysoros szöveg. A nyomtatási pecsét naplófájlja hálózati meghajtón is lehet, és több felhasználó oszthatja meg egymás között. Minden felhasználó nyomtatási pecsét-információi a plot.log fájlhoz adódnak.

Naplófájl neve

Megadja a létrehozni kívánt naplófájl nevét. Adjon meg egy új fájlnevet, ha nem kívánja az alapértelmezett plot.log nevet használni.

Tallózás

A jelenleg mentett nyomtatási pecsét naplófájlokat listázza ki. Felülírhat egy meglévő nyomtatási pecsét naplófájlt egy jelenleg megadott nyomtatási pecsét információval, majd mentheti ezt a fájlt.