-VVAST (parancs)

Megadja az aktuális vonalvastagságot, a vonalvastagság megjelenítési paramétereit és a vonalvastagság mértékegységeit.

A következő promptok jelennek meg.

Megjelenik az aktuális vonalvastagság-érték. Ha az érték nem FÓLIA, BLOKK vagy ALAPÉRTELMEZETT, akkor az érték milliméterben vagy hüvelykben jelenik meg.

Alapértelmezett vonalvastagság

Megadja az alapértelmezett vonalvastagság értékét. A vonalvastagság értékei rögzített értékekből állnak, mint a FÓLIA, a BLOKK és az ALAPÉRTELMEZETT. Az értékeket hüvelykben vagy milliméterben lehet mérni. Az alapértelmezett a milliméter mértékegység használata. Érvényes vonalvastagság érték megadása esetén az aktuális alapértelmezett vonalvastagság az új értékre lesz beállítva. Bármilyen más érték beállítása esetén az alapértelmezett érték a legközelebbi érvényes értékre vált.

Ha egy olyan objektumot szeretne nyomtatni, amelynek vonalvastagsága nem szerepel a rögzített vonalvastagság értékek listájában, a nyomtatási stílusok használatával lehet a nyomtatott vonalvastagságokat testreszabni. Az ALAPÉRTELMEZETT értéket az LWDEFAULT rendszerváltozó állítja be, és 0.01 hüvelyk vagy 0.25 mm kezdőértékkel rendelkezik. A 0 értékű vonalvastagság nyomtatása a rendelkezésre álló legvékonyabb vonallal történik, a modelltérben pedig egy képpont vastagsággal jelenik meg.

? – Vonalvastagságok listája

Megjeleníti a rendelkezésre álló vonalvastagságok listáját az aktuális mértékegységekben.

Megjegyzés: Ha egy rajzot az AutoCAD Release 14 programmal vagy korábbi verzióval ment, a rajz előnézetében vonalvastagság megjelenik annak ellenére, hogy a korábbi verziók nem támogatják a vonalvastagság megjelenítését.