-BEILL (parancs)

Blokkot vagy rajzot szúr be az aktuális rajzba.

A következő promptok jelennek meg.

Blokknév

A beszúrni kívánt blokk nevét adja meg.

Megjegyzés: A program névtelen csoportokként illeszti be a csoportosított objektumokat a beszúrt rajzba. Az AutoCAD programban név nélküli csoportokat is megjeleníthet, ha kiválasztja a Névtelen csoportok opciót az Objektumcsoportok párbeszédpanelen. Az AutoCAD LT programban a névtelen csoportok felsorolásához jelölje ki a Névtelen csoportok bevonása elemet a Csoportkezelőben.

Adjon meg egy hullámvonalat (~) a Rajzfájl kiválasztása párbeszédpanel megjelenítéséhez (szabványos fájlkijelölési párbeszédpanel).

A következő módszerekkel vezérelheti a blokkbeszúrás viselkedését:

  • Szétvetett blokkok beszúrása: Ha a blokk neve elé csillagot (*) tesz, szétveti a blokkot, és beszúrja az egyes részeit. A program nem adja hozzá a rajzhoz a blokk definícióját.
  • Blokk útvonalának frissítése: Ha útvonalnév nélkül ad meg blokknevet, a BEILL parancs megkeresi ezen név alapján a meglévő blokkdefiníció aktuális rajzadatait. Ha egy meglévő blokkdefiníciót külső fájllal szeretne lecserélni, írja be a blokknév=fájlnév karakterláncot.
  • Blokkdefiníció frissítése: Ha a rajzba beszúrt blokkfájlokat módosítja, és új blokkbeszúrás létrehozása nélkül szeretné módosítani a meglévő blokkdefiníciót, írja be a következőt a Beszúrási pont promptba (a Blokknév prompt után):

    blokknév=

    Ha a blokk neve után = jelet ír, az alábbi prompt jelenik meg:

az "aktuális" nevű blokk már létezik. Újradefiniálja?
Adjon meg Igen vagy Nem értéket.

Ha a blokk újradefiniálását választja, akkor a program a meglévő blokkdefiníciót új blokkdefinícióra cseréli. A rajz újragenerálódik, és a program az új definíciót alkalmazza minden létező blokkdefiníció beszúrásánál. Nyomja le az Esc billentyűt a beszúrási pont bekérésekor, ha nem új blokkot kíván beszúrni a rajzba.

? — Blokknevek listázása

Felsorolja a rajzban jelenleg definiált összes blokkot.

Beszúrási pont

A blokk vagy rajz helyét határozza meg.

Léptéktényező

A rajz vagy blokk összes X és Y méretét megszorozza az X és Y méretarány-tényezővel. A blokkot vagy a rajzot a megadott szöggel forgatja el, a forgatás középpontjaként a beszúrási pontot használva.

Sarokpont

Egyszerre adja meg az X és Y léptéktényezőket, a beszúrási pontot és a megadott pontot a négyzet sarkaiként használva. A téglalap X és Y irányú mérete határozza meg az X és Y irányú léptéktényezőket. A beszúrási pont az első sarokpont.

XYZ

Beállítja az X, Y és Z irányú léptéktényezőt.

  • X léptéktényező: Megadja az X, az Y és a Z léptéktényezőket a blokkhoz vagy a rajzhoz.
  • Sarokpont: Egyszerre megadja az X és Y méretarányokat, a beszúrási pontot és egy másik pontot a téglalap sarkaiként használva, és megadja a Z méretarányt.

Bázispont

Ideiglenesen elhelyezi a blokkot a rajzban a jelenlegi helyére, és lehetővé teszi egy új bázispont megadását a blokkreferenciához húzással. Ez nem befolyásolja a blokkreferenciaként megadott aktuális bázispontot.

Léptékezés

Beállítja az X, Y és Z léptéktényezőt. A Z irányú léptéktényező a megadott érték abszolút értéke.

X

Beállítja az X léptéktényezőt.

Y

Beállítja az Y léptéktényezőt.

Z

Beállítja a Z léptéktényezőt.

Elforgatás

A blokk elforgatási szögét állítja be.

Szétvetés

Szétveti a kiválasztott blokkot beszúráskor.

Repeat

Újra és újra megismétli a blokkbeszúrást az ismétlés leállításáig.

Földrajzi

Referenciaként beállítja a csatolt fájl földrajzi helyét.