Információk a blokkok beszúrásáról

Időt takaríthat meg, valamint szabályozhatja a rajz méretét azzal, hogy referenciákat szúr be olyan objektumokba, amelyek egyesítve blokkot alkotnak.

A blokkdefiníciók forrásai

Blokkok a következő forrásokból szúrhatók be:

Blokkok beszúrása

Egy blokkhivatkozás beszúrásakor annak helyét, léptékét és elforgatási szögét adja meg. A blokkdefinícióra mutató ezt követő hivatkozások különböző helyeken, léptékekkel és elforgatási szögekkel szúrhatók be. Amikor egy blokkot szúr be a rajzba, azt a program automatikusan átméretezi a rajzban meghatározott mértékegységek és a blokkban meghatározott mértékegységek aránya alapján. Ha például a mértékegység méter a célrajzban, a blokkban pedig centiméter, a blokkot 1/100 méretarányban szúrja be a program.

Bár a program a blokkhivatkozásokat mindig az aktuális fóliára szúrja be, a blokkhivatkozás megőrzi a blokkdefinícióban meghatározott tulajdonságokat. Ez azt jelenti, hogy például a blokk akkor is többszínű lehet, ha egy piros vagy egyéb színre állított fóliára van beszúrva.

Számos eszköz áll rendelkezésre a blokkok beszúrására, és hogy melyiket használja, az olyan tényezőktől függ például, hogy hány blokkot kell általában használnia egy rajzban, vagy hogy nagy számú forrásrajzot használ-e.

Próbálja ki mindegyik eszközt, hogy lássa, melyik a leginkább alkalmas az Ön által használt környezetben. Rögzítheti a palettákat és a DesignCentert; majd kapcsolja be az automatikus elrejtést, hogy kényelmesen és hatékonyan tudja használni a rajzterületet.

Megjegyzés: A rajzokból a blokkhivatkozások azok törlésével távolíthatók el, a nem használt blokkdefiníciók azonban csak végleges törlés esetén lesznek eltávolítva a TISZTÍT paranccsal.