ELRENDEZÉS (parancs)

Rajzelrendezéseket hoz létre és módosít.

Keres

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon az elrendezés opciók közül [másOl/Töröl/Új/Sablon/Átnevez/Mentmint/Beállít/?] <beállít>:
Megjegyzés: Ezek közül számos opció elérhető, ha a jobb gombbal az elrendezés lapon kattint.
Másolás

Egy elrendezést másol. Ha nem ír be nevet, az új elrendezés a másolt elrendezés nevét veszi fel, valamint egy zárójelben található, növekvő számot. Az új elrendezés lap a másolt elrendezés lap előtt kerül beillesztésre.

Töröl

Töröl egy elrendezést. Alapértelmezés szerint az utoljára aktív elrendezés lesz aktuális.

A Modell lap nem törölhető. Az összes geometria Modell lapról történő eltávolítása az összes geometria kijelölésével és a RADÍR parancs használatával lehetséges.

Új

Új elrendezés lapot hoz létre. Egy rajz maximum 255 elrendezést tartalmazhat.

Az elrendezésneveknek egyedinek kell lenniük. Az elrendezésnevek maximum 255 karakter hosszúak lehetnek, és nem különböztetik meg a kis és nagybetűket. A lapon csak az első 31 karakter jelenik meg.

Sablon

Létrehoz egy új elrendezés lapot egy létező elrendezés alapján egy sablon (DWT), rajz (DWG) vagy rajzcsere (DXF) -fájlban. Ha a FILEDIA rendszerváltozó értéke 1, megjelenik egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanel egy DWT-, DWG- vagy DXF-fájl kiválasztásához. A fájl kiválasztása után megjelenik az Elrendezések beillesztése párbeszédpanel, amelyben a kiválasztott fájlhoz mentett elrendezések felsorolását tartalmazza. Miután kiválasztott egy elrendezést, az elrendezés és az összes objektum a megadott sablon- vagy rajzfájlból beillesztésre kerül az aktuális rajzba.

Átnevez

Átnevez egy elrendezést. Az utolsó aktuális elrendezés szolgál az átnevezni kívánt elrendezés alapjául.

Az elrendezésneveknek egyedinek kell lenniük. Az elrendezésnevek maximum 255 karakter hosszúak lehetnek, és nem különböztetik meg a kis és nagybetűket.

Mentmint

Egy elrendezést rajzsablon (DWT) fájlként ment a nem használt elnevezett objektumok, például a nem használt blokkok és fóliák mentése nélkül. A sablon segítségével anélkül hozhat létre új elrendezéseket a rajzban, hogy törölnie kellene a szükségtelen információkat.

Az utolsó aktuális elrendezés az alapértelmezett az elrendezés sablonként történő mentése esetén. Ha a FILEDIA rendszerváltozó értéke 1, megjelenik egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanel, amelyben meghatározható az elrendezés mentésére használt sablonfájl.

Az alapértelmezett elrendezéssablon-könyvtár a Beállítások párbeszédpanelen adható meg.

Beállítás

Egy elrendezést aktuálissá tesz.

? – Elrendezések listája

Felsorolja az összes elrendezést, amely a rajzban definiálásra került.