Nyomtatás és közzététel lap (Beállítások párbeszédpanel)

A nyomtatással és közzététellel kapcsolatos opciókat szabályozza.

OPCIÓK (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Általános nyomtatási beállítások új rajzokhoz

Az általános nyomtatási beállításokat vezérli új vagy olyan rajzokhoz, amelyeket az AutoCAD Release 14 programban vagy korábbi verzióban készítettek, és még nem mentettek AutoCAD 2000 vagy újabb formátumban.

Alapértelmezett kimeneti eszköz

Az alapértelmezett kimeneti eszközt állítja be új vagy olyan rajzokhoz, amelyeket az AutoCAD Release 14 programban vagy korábbi verzióban készítettek, és még nem mentettek AutoCAD 2000 vagy újabb formátumban.

A lista megjeleníti az összes nyomtatókonfigurációs fájlt (PC3), amely a nyomtatókonfiguráció útvonalán található és a rendszernyomtatókat, amelyek a rendszerhez kerültek konfigurálásra.

Utolsó sikeres nyomtatási beállítás alkalmazása

Beállítja a legutolsó sikeres nyomtatásnál alkalmazott nyomtatási beállításokat.

Plotterek hozzáadása vagy konfigurációja

Megjeleníti a Nyomtatókezelőt (egy Windows rendszerablakot). Hozzáadhat vagy konfigurálhat nyomtatót az Autodesk plotterkezelő segítségével.

Nyomtatás fájlba

Megadja a fájlba történő nyomtatás műveleteinek alapértelmezett helyét.

Háttérfeldolgozás beállításai

A háttérben történő nyomtatás segítségével elindíthat egy nyomtatási vagy közzétételi feladatok, és azonnal visszatérhet a rajzon történő munkához, miközben a munka alatt folyik a nyomtatási vagy közzétételi feladat. ( BACKGROUNDPLOT rendszerváltozó)

A háttérbeli nyomtatás és közzététel részletei a Nyomtatás és közzététel állapotsori ikon helyi menüjén keresztül érhetők el.

Úgy is végezhet nyomtatási és közzétételi feladatokat a háttérben, ha az alkalmazás nem fut, és beírja az acad/pl <DSD-fájlnév> parancsot a Windows parancsablakába. (Az AutoCAD LT programban nem érhető el.)

Háttérnyomtatás engedélyezése

Nyomtatás: Megadja, hogy a nyomtatási feladatok a háttérben kerülnek feldolgozásra. Ezt a beállítást a BACKGROUNDPLOT rendszerváltozó is befolyásolja.

Közzététel: Megadja, hogy a közzétételi feladatok a háttérben kerülnek feldolgozásra. Ezt a beállítást a BACKGROUNDPLOT rendszerváltozó is befolyásolja.

Megjegyzés: Ha parancsfájlban (SCR-fájlban) használja a PLOT, -PLOT, KÖZZÉTESZ és -KÖZZÉTESZ parancsot, akkor a BACKGROUNDPLOT rendszerváltozót a program figyelmen kívül hagyja, és a PLOT, -PLOT, KÖZZÉTESZ vagy -KÖZZÉTESZ parancs az előtérben fut le.

Nyomtatási és közzétételi naplófájl

A nyomtatás és közzététel naplófájlok vesszővel elválasztott értékek (comma-separated value - CSV) fájlként történő mentésének opcióit szabályozza, amelyet meg lehet tekinteni egy táblázatkezelő programban. Ha meg kívánja tekinteni vagy módosítani kívánja a naplófájl helyét, akkor tekintse meg a Beállítások párbeszédpanel Fájlok lapját.

Ez a naplófájl információt tartalmaz olyan nyomtatási és közzétételi feladatokról, mint például.:

  • Feladat azonosító
  • Feladat neve
  • Lapkészlet neve
  • Kategória neve
  • Kezdés és befejezés dátuma és időpontja
  • Lap neve
  • Fájl teljes útvonala
  • Kiválasztott elrendezésnév
  • Oldalbeállítás neve
  • Elnevezett oldalbeállítás útvonala
  • Eszköz neve
  • Papírméret neve
  • Végső állapot
Nyomtatási és közzétételi napló automatikus mentése

Megadja, hogy a naplófájl, amely információt tartalmaz minden nyomtatási és közzétételi feladatról, automatikusan mentésre kerül.

Folyamatos naplófájl mentése

Megadja, hogy a program automatikusan ment egyetlen, minden nyomtatási és közzétételi feladatról információt tartalmazó naplófájlt.

Nyomtatásonként egy naplófájl mentése

Megadja, hogy a program külön naplófájlt hozzon létre minden egyes nyomtatási és közzétételi feladathoz.

Automatikus közzététel

Azt adja meg, hogy a program a rajzokat automatikusan közzéteszi-e DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlokban. Az automatikus közzététel beállításai is megadhatók.

Automatikus közzététel

Ha ezt a lehetőséget választja, a rajzokat a program a rajzfájl mentésekor és bezárásakor automatikusan DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlban teszi közzé. (AUTOMATICPUB, AUTODWFPUBLISH rendszerváltozók)

Automatikus közzététel beállításai

Megjelenik az Automatikus közzététel beállításai paletta, ahol testreszabhatja a közzététel beállításait, többek között azt, hogy mikor történjen meg a közzététel, és hogy hova kerüljenek a közzétett fájlok.

Általános nyomtatási beállítások

Az elrendezés papírméretének megtartása (ha lehet)

Az Oldalbeállítás párbeszédpanelen megadott papírméretet használja mindaddig, amíg a kiválasztott kimeneti eszköz nyomtatni tud ebben a papírméretben. ( PAPERUPDATE rendszerváltozó = 0)

Ha a kiválasztott kimeneti eszköz nem tudja kinyomtatni ezt a papírméretet, a program megjelenít egy figyelmeztető üzenetet, és a plotterkonfigurációs fájlban (PC3) megadott papírméretet, vagy ha a kimeneti eszköz egy rendszernyomtató, akkor az alapértelmezés szerinti papírméretet használja.

Nyomtatóeszköz papírméretének használata

Azt a papírméretet használja, amely vagy a nyomtatókonfigurációs fájlban (PC3) lett megadva, vagy az alapértelmezett rendszerbeállításhoz, ha a kimeneti eszköz egy rendszernyomtató. (PAPERUPDATE rendszerváltozó = 1)

Rendszernyomtató-gyűjtőfájl figyelmeztetés

Vezérli, hogy kapott-e figyelmeztetést bemeneti vagy kimeneti port konfliktus miatt, amikor a nyomtatott rajzot egy rendszernyomtatón keresztül küldte.

  • Mindig (hibaüzenetek naplózása): Figyelmeztet és naplózza a hibát, ha a kinyomtatott rajz a rendszernyomtató gyűjtőfájljába kerül.
  • Az első hibánál (hibaüzenetek naplózása): Egyszer figyelmeztet, és mindig naplózza a hibát, ha a kinyomtatott rajz a rendszernyomtató gyűjtőfájljába kerül.
  • Nincs (csak az első hibaüzenet naplózása): Nem figyelmeztet, és csak az első hibát naplózza, ha a kinyomtatott rajz a rendszernyomtató gyűjtőfájljába kerül.
  • Nincs figyelmeztetés (nincs naplózás): Nem figyelmeztet, és nem naplózza a hibákat, ha a kinyomtatott rajz a rendszernyomtató gyűjtőfájljába kerül.
OLE-nyomtatás minősége

Az OLE-objektumok alapértelmezett nyomtatási minőségét állítja be.

( OLEQUALITY rendszerváltozó)

OLE-alkalmazás használata az OLE-objektumok nyomtatásához

Azt vezérli, hogy egy beágyazott OLE-objektum forrásalkalmazása betöltődjön-e nyomtatáskor.

( OLESTARTUP rendszerváltozó)

Rendszernyomtatók elrejtése

Vezérli, hogy a Windows rendszernyomtatók megjelenjenek-e a Nyomtatás és Oldalbeállítás párbeszédpanelekben. Ez az opció csak a szabványos Windows rendszernyomtatókat rejti el. Nem rejti el azokat a Windows rendszernyomtatókat, amelyek konfigurálása a Plotter hozzáadása varázsló segítségével történt.

Az eszközök listájának méreté a Nyomtatás és oldalbeállítás párbeszédpaneleken is az eszköz PC3-fájljának az eszköz mappájából és almappájából történő kimozgatásávalt szabályozhatja.

Nyomat eltolásának megadása a következőhöz képest

( PLOTOFFSET rendszerváltozó).

Nyomtatható

Megadja, hogy a nyomtatási eltolás a nyomtatható területhez van viszonyítva.

Papír éle

Megadja, hogy a nyomtatási eltolás a papír széléhez van viszonyítva.

Nyomtatási pecsét beállításai

Megnyitja a Nyomtatási pecsét párbeszédpanelt.

Nyomtatási stílus táblázat beállítások

Megnyitja a Nyomtatásistílus-táblázat beállításai párbeszédpanelt.