Nyomtatásistílus-táblázat beállításai párbeszédpanel

A nyomtatási stílus táblázat beállításait adja meg.

OPCIÓK (parancs) Keres: Nyomtatás és közzététel lap > Nyomtatásistílus-táblázat beállításai

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Új rajzok nyomtatási stílusai

Meghatározza a program által alkalmazott nyomtatásistílus-módot (Színfüggő vagy Elnevezett) olyan rajzok esetében, amelyek létrehozása AutoCAD 2000 előtti verzióban történt, vagy amelyek új rajzként való létrehozása rajzsablon használata nélkül zajlott

A nyomtatási stílus tulajdonság beállítások gyűjteménye egy táblázatban, amely a rajz nyomtatásakor kerül alkalmazásra. Ha a Beállítások párbeszédpanelen megváltoztatja az alapértelmezett nyomtatási stílust, az nincs hatással az aktuális rajzra.

Az alapértelmezett nyomtatási stílus beállítás a színfüggő nyomtatási stílusok használata. A Tulajdonságok eszköztárban a Nyomtatási stílus beállítása opció nem elérhető alapértelmezettként. A Nyomtatási stílus vezérlés akkor használható, ha kiválasztja az Elnevezett nyomtatási stílusok használata opciót, és megnyit egy új rajzot. (PSTYLEPOLICY rendszerváltozó)

Színfüggő nyomtatási stílusok alkalmazása

Színfüggő nyomtatási stílusokat használ mind az új, mind az AutoCAD Release 14 vagy korábbi verzióiban létrehozott rajzoknál. (PSTYLEPOLICY rendszerváltozó = 1)

A színfüggő nyomtatási stílusok az AutoCAD színindex számait használják egy .ctb kiterjesztésű nyomtatási stílus táblázat létrehozásához. Minden színt egy név vagy egy 1 és 255 közötti szám határoz meg. Mindegyik színszámot különböző tollhoz lehet rendelni a tollas plotteren, különböző tulajdonság-beállításokat megvalósítva ezzel a nyomtatott rajzban. Ha ez az opció ki van választva, akkor minden színbeállításhoz egy nyomtatási stílus jön létre.

Ha egyszer egy rajz alapértelmezés szerint a Színfüggő nyomtatási stílusok alkalmazása beállítással lett mentve, konvertálhatja Elnevezett nyomtatási stílusok használata stílusba a KONVERTCTB és a KONVERTNYSTÍLUS parancs segítségével.

Elnevezett nyomtatási stílusok használata

Elnevezett nyomtatási stílusokat használ az új rajzokban és a korábbi verziókkal készült rajzokban. A nyomtatási stílus az elrendezéshez vagy a nézetablakhoz tartozó nyomtatási stílus táblában van meghatározva. Az elnevezett nyomtatási stílus táblázatok .stb kiterjesztéssel rendelkező fájlok. (PSTYLEPOLICY rendszerváltozó = 0)

Ha egyszer egy rajz alapértelmezés szerint elnevezett nyomtatási stílussal lett mentve, konvertálhatja színfüggő nyomtatási stílusba a KONVERTCTB és a KONVERTNYSTÍLUS parancs segítségével. Viszont ha egyszer használta a KONVERTNYSTÍLUS parancsot egy rajznál egy elnevezett nyomtatási stílustáblának egy színes stílustáblára történő átalakítására, akkor nem használhatja a KONVERTNYSTÍLUS parancsot ennek elnevezett nyomtatási stilussá történő visszakonvertálására.

Aktuális nyomtatási stílus táblázat beállításai

Az aktuális nyomtatási stílus táblázat beállításait adja meg, amelyek az új rajzok esetében alkalmazásra kerülnek.

Alapértelmezett nyomtatási stílus táblázat

Meghatározza az új rajzokhoz csatolandó alapértelmezett nyomtatási stílus táblázatot. A nyomtatási stílus tábla egy .ctb vagy .stb kiterjesztésű fájl, amely a megadott nyomtatási stílust tartalmazza.

Ha színfüggő nyomtatási stílusokat alkalmaz, a listában a keresési útvonalon található összes színfüggő nyomtatási stílus tábla megjelenik a Nincs értékkel. Ha elnevezett nyomtatási stílusokat használ, ez a lista az összes elnevezett nyomtatási stílus táblát megjeleníti.

A 0 fólia alapértelmezés szerinti nyomtatási stílusa

AutoCAD 2000 előtti verzióban létrehozott rajz megnyitása esetén a rajz összes fóliájának alapértelmezett nyomtatási stílusát, illetve új rajz rajzsablon nélküli létrehozásakor a 0. fólia alapértelmezett nyomtatási stílusát adja meg

(DEFLPLSTYLE rendszerváltozó)

Az objektumok alapértelmezett nyomtatási stílusa

AutoCAD 2000 előtti verzióban létrehozott rajz megnyitása vagy új rajz rajzsablon nélküli létrehozása esetén a rajz új objektumainak alapértelmezett nyomtatási stílusát adja meg

(DEFPLSTYLE rendszerváltozó)

Nyomtatási stílus táblázatok hozzáadása/szerkesztése

Megjeleníti a Nyomtatásistílus-kezelőt, egy Fájlkezelő-ablakot, ahol nyomtatásistílus-táblázatokat hozhat létre vagy szerkeszthet.