-REFSZERK (parancs)

Xref vagy blokkdefiníció közvetlen szerkesztése az aktuális rajzban.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon referenciát:

Válassza ki a beágyazási mélységet [OK/Következő] <Következő>: Válasszon az opciók közül, vagy nyomja le az Enter billentyűt

Referencia kiválasztása

Xref vagy blokk kijelölése az adott rajzban.

Válassza ki a beágyazási szintet

OK
Az aktuálisan kiemelt referenciát helyben történő referenciaszerkesztésre jelöli ki.

Attribútumokkal rendelkező blokkreferencia módosításakor az i opciót választva megjelenítheti az attribútumdefiníciókat és módosíthatóvá teheti azokat. Az attribútumok láthatatlanná válnak, és az attribútumdefiníciók módosíthatók a kiválasztott referenciageometriával együtt. A változások visszamentésekor a blokkreferenciába az eredeti hivatkozás attribútumai változatlanok maradnak. Az új vagy megváltoztatott attribútumdefiníciók csak a blokk többi referenciáját érintik, a létező blokkok attribútumaira nincsenek hatással.

  • Mind.A kiválasztott referenciában lévő objektumokra automatikusan kiterjed a referencia szerkesztése.
  • Beágyazott.A Referencia szerkesztése párbeszédpanel bezárása és a referencia szerkesztési állapotába való belépés után a program arra kéri, hogy válassza ki a referenciában azokat az objektumokat, amelyeket szerkeszteni kíván.
Következő
A következő kiválasztható referenciára vagy beágyazott referenciára ugrik. Az aktuális referencia kiemelésre kerül.

A munkahalmazt a szerkesztésre kiválasztott elemek alkotják. A munkahalmaz azokat az objektumokat tartalmazza, amelyek visszamenthetők a referencia frissítéséhez. A változtatások visszamentése a referenciafájl megnyitása vagy a blokk újradefiniálása nélkül történik. A munkahalmaz vizuálisan elkülönül a rajz többi részétől: az aktuális rajz összes objektuma, a munkahalmazban levők kivételével, halványan jelenik meg. Az XFADECTL rendszerváltozó vezérli az objektumok halványítását a referencia helyi szerkesztése közben.

Kiválaszthat objektumokat az xrefekben szerkesztésre akkor is, ha a referencia fájlban azok lezárt fólián vannak. Ha az adott objektum a munkahalmaz része, akkor feloldhatja a fóliáját és módosíthatja azt. Csak az objektum változásai kerülnek visszamentésre a referenciafájlba, a referenciafólia lezárt marad a referenciafájlban.

Megjegyzés: A munkahalmazon kívüli objektumok csak akkor halványodnak el, ha a látványstílus 2D drótváz értékre van állítva a helyben történő referenciaszerkesztés közben.