További információk a hivatkozott rajzok és blokkok kijelölt objektumainak szerkesztéséről

A külső referenciák módosítása és a blokkok újradefiniálása az aktuális rajzon belül a referenciák közvetlen módosításával lehetséges. A blokkok és az xrefek is referenciáknak tekinthetők.

A referencia közvetlen módosításával azt az aktuális rajz vizuális környezetén belül maradva lehet módosítani.

Egy rajz gyakran tartalmaz egy vagy több külső referenciát éppúgy, ahogy több blokkreferenciát is. A blokkreferenciákkal végzett munka során kiválaszthat egy blokkot, módosíthatja azt, megtekintheti és szerkesztheti a tulajdonságait, és frissítheti a blokkdefiníciót.

Az xrefekkel való munka során kiválaszthatja azt a referenciát, amellyel dolgozni kíván, módosíthatja objektumait, és mentheti a változásokat a hivatkozott rajzba. A kisebb változtatások a rajzok közötti átváltások nélkül elvégezhetők.

Tipp: A BMÁSOL paranccsal gyorsan az aktuális rajzba másolhat egy vagy több kiválasztott objektumot, amelyek egy hivatkozott rajzba vagy blokkba vannak beágyazva.

A munkahalmazok

A kijelölt xrefből vagy blokkból kiválasztott objektumokat ideiglenesen kiemeli, és szerkeszthetővé teszi az aktuális rajzban. A kiemelt objektumok halmazának neve a munkahalmaz, amely módosítható és menthető az xref vagy a blokk definíciójának frissítéséhez.

Azok az objektumok, amelyek nem részei a munkahalmaznak, vizuálisan elkülönülnek a rajz egyéb objektumaitól. Az aktuális rajz összes objektuma, kivéve a munkahalmazon kívüliek, elhalványodik.

Objektumok halványításának szabályozása

Az XFADECTL rendszerváltozó vezérli, hogyan jelenjenek meg az objektumok egy referencia helyben szerkesztése alatt. A referenciából kiemelt objektumok megjelenítése normális. A rajz többi objektuma (beleértve az aktuális rajz minden objektumát és a munkahalmazhoz nem tartozó referenciák objektumait is) elhalványodik. Ez az érték jelzi a munkahalmazba nem tartozó objektumok megjelenésének intenzitáscsökkenését. Minél nagyobb az XFADECTL rendszerváltozó értéke, annál halványabbak ezek az objektumok.

Megjegyzés: A munkahalmazon kívülre eső objektumok nem halványulnak el a referencia helyben történő szerkesztése közben, kivéve akkor, ha az LSAKTUÁLIS beállítása 2D drótváz.

A Referencia szerkesztése szalag környezetfüggő panellapjának használata

Ha beágyazott objektumokat jelöl ki szerkesztéshez, amikor a szalag aktív, a Referencia szerkesztése szalag környezetfüggő panellapja jelenik meg. A Referencia szerkesztése szalag környezetfüggő panellapjának gombjaival objektumokat vehet fel és távolíthat el a munkahalmazban, valamint visszamentheti vagy elvetheti a munkahalmaz változtatásait. A Referencia szerkesztése szalag környezetfüggő panellapja automatikusan eltűnik, amikor menti vagy elveti a munkahalmaz változtatásait.

A Referencia szerkesztése eszköztár használata

Ha a szalag nem aktív, a Referencia szerkesztése eszköztár jelenik meg, miután kijelölte a szerkeszteni kívánt beágyazott objektumokat. A Referencia szerkesztése eszköztár gombjai segítségével hozzáadhat és eltávolíthat objektumokat a munkahalmazból, és visszamentheti vagy elvetheti a munkahalmaz változtatásait. Ha nincs rögzítve, a Referencia szerkesztése eszköztár automatikusan eltűnik a visszamentés vagy a munkahalmazon végrehajtott változtatások elvetése során.