Információk az ideiglenes xref-fájlútvonal módosításáról

Ha az igény szerinti betöltés funkció másolással engedélyezve van, akkor megadható, hogy a külső referenciafájlok másolatait hol tárolja a rendszer.

Ha az igény szerinti betöltés funkció másolással engedélyezve van, az XLOADPATH rendszerváltozó használatával adható meg az az útvonal, ahol a külső referenciarajzok másolatait tárolni kívánja. A megadott útvonal minden rajzolási munkaszakaszra érvényes mindaddig, amíg nem jelöl ki egy újabb útvonalat. Ha az XLOADPATH rendszerváltozónak nincs megadott értéke, az ideiglenes fájlmásolatok a szokásos mappába kerülnek ideiglenes fájlként.

Ha úgy találja, hogy a rajzok hálózaton keresztüli hivatkozása lassú megoldás, ajánlott az XLOADPATH rendszerváltozóban helyi mappára mutató hivatkozást megadni, továbbá az XLOADCTL rendszerváltozót 2 értékre állítani a külső referenciafájlok igény szerinti betöltéséhez a helyi gépről. Viszont a több felhasználó által ugyanarra a rajzra hivatkozva létrehozott ideiglenes fájlok számának csökkentéséhez a felhasználók beállíthatják az XLOADPATH rendszerváltozót úgy, hogy az egy közös mappára mutasson. Ily módon a program több munkaszakasza osztozhat ugyanazon az ideiglenes referenciarajz-másolaton.

Az XLOADPATH rendszerváltozó beállításához és a külső referenciafájl másolatok elhelyezési útvonalának megadásához a Beállítások párbeszédpanel is használható.