Információk a szalagról

A szalag az eszközöket logikai csoportokba rendezi.

A szalagon kompakt palettán férhet hozzá minden olyan eszközhöz, amelyre egy rajz létrehozásához vagy módosításához szüksége lehet. Az alábbi helyzetekben helyezhető el:

A szalag lapjai és paneljei

A szalag több, panelekbe rendezett lapból áll, amelyek számos, az eszköztárakban elérhető eszközt és beállítási lehetőséget tartalmaznak.

Egyes szalagpanelek hozzáférést biztosítanak a panelhez kapcsolódó párbeszédpanelhez. A kapcsolódó párbeszédpanel megjelenítéséhez kattintson a párbeszédpanel-indítóra, amelyet egy nyíl ikon jelöl () a panel jobb alsó sarkában.

Megjegyzés: Szabályozhatja, hogy mely szalaglapok és panelek jelenjenek meg. Kattintson a jobb gombbal a szalagra, és a helyi menüben jelölje be a lapok vagy panelek neveit, vagy törölje a bejelölésüket.

Lebegő panelek

A paneleket a szalaglapról áthúzhatja a rajzterületre vagy egy másik képernyőre. A lebegő panel mindaddig nyitva marad, amíg vissza nem húzza azt a szalagra. A panel még akkor sem zárul be, ha esetleg másik szalaglapot aktivál.

Kibontható panelek

Ha a panel címsorának közepén látható nyílra () kattint, a panel kibomlik, és újabb eszközök és vezérlők jelennek meg. Alapértelmezés szerint a kibontható panelek egy másik panelre történő kattintáskor automatikusan összecsukódnak. A panelek kibontva tartásához kattintson a rajzszög ikonra az előbújó panel bal alsó sarkában.

Környezetfüggő szalaglapok

Bizonyos objektumtípusok kijelölésekor vagy egyes parancsok elindításakor egy környezetfüggő szalaglap jelenik meg az eszköztár vagy a párbeszédpanel helyett. A parancs befejezését követően a környezetfüggő lap bezárul.

Munkaterületek és a szalag

A Windows operációs rendszeren futó termékek esetében a munkaterület a szalaglapok, panelek, menük, eszköztárak és paletták olyan készlete, amely személyre szabott, a feladatnak megfelelő rajzolási környezetet biztosít. Válthat más típusú szalagra a munkaterület módosításával. Az állapotsoron kattintson a Munkaterületek közti váltás lehetőségre, majd válassza ki a használni kívánt munkaterületet. Az AutoCAD kiindulási munkaterületei például a következők.