Keresés párbeszédpanel

A Keresés párbeszédpanelnek egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelen történő megnyitásához kattintson a következőkre: Eszközök menü Keresés.

A Keresés párbeszédpanel a következő lapokat tartalmazza: Név és hely, Módosítás dátuma

További opciók: Keresés most, Leállítás, Újabb keresés, OK, Keresési eredmények

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Név és hely lap

A fájlkeresés alapja a fájltípus, fájlnév és hely.

Név

A keresésben szereplő fájlok teljes vagy részleges nevét adja meg. Több fájlnév beírása esetén mindegyik nevet idézőjelek közé kell zárni.

Használja a következő helyettesítő karaktereket a keresés bővítéséhez:

  • * (Csillag): Bármilyen karakterláncot helyettesíthet, és bárhol elhelyezhető a keresett karakterláncban.
  • ? (Kérdőjel): Bármilyen egyjegyű karaktert helyettesíthet, a ?BC például megfelelhet az ABC, 3BC és így tovább karakterláncoknak.

A keresésbe befoglalandó fájltípusokat a Típus határozza meg, így nem kell megadnia az Elnevezettben. Például a ház102.dwg kereséséhez írja be a ház* karakterláncot és a típust állítsa rajzra (*.dwg).

Típus

A keresésben szereplő fájlok típusát adja meg. A rendelkezésre álló fájltípusok korlátozva vannak a szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelek által támogatott típusokra.

Hely

A keresés helyét adja meg. Írjon be egy helyet, válasszon ki egyet a listából, vagy kattintson a Tallózás gombra a helyhez történő navigáláshoz. Több hely beírása esetén mindegyik helyet idézőjelek közé kell zárni.

Tallózás

Megjeleníti a Tallózás a mappák között párbeszédpanelt, amelyben navigálhat a keresési helyre.

Az almappákban is

Végigkeresi az összes almappát a keresési területen.

Módosítás dátuma lap

A fájlkeresést a fájl létrehozási vagy módosítási dátuma alapján szűkíti.

Összes fájl

A dátumszűrő nélkül keres.

Összes létrehozott vagy módosított fájl keresése

A keresést egy megadott időn belül létrehozott vagy módosított fájlokra korlátozza.

  • Időszak: Két dátum között létrehozott vagy módosított fájlokat keres. Írja be az időpontokat, vagy kattintson a nyilakra az időpontok naptárból történő kiválasztásához. A naptárban történő mozgáshoz használja a jobb és bal nyilakat, vagy kattintson a hónapra és az évre.
  • Az előző N hónap során: Azokat a fájlokat keresi, amelyek megadott számú hónapon belül kerültek létrehozásra vagy módosításra.
  • Az előző N nap során: Azokat a fájlokat keresi, amelyek megadott számú napon belül kerültek létrehozásra vagy módosításra.

Keresés most

Fájlokat keres mindkét lapon megadott feltételek szerint.

Leállítás

Leállítja a keresést.

Újabb keresés

Törli a keresési eredményeket, és visszaállítja az alapértékeket az összes keresési opcióhoz.

OK

Ha a keresési eredményeknél egy vagy több fájlt kiválasztott, bezárja a Keresés párbeszédpanelt, és megjeleníti a kiválasztott fájlneveket a szabványos fájlkiválasztás párbeszédpanelen.

Keresési eredmények

Megjeleníti az összes megtalált fájlt. A fájl szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelhez adásához válassza ki a fájlt, majd kattintson az OK gombra. Ha a szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanel megengedi több fájl kiválasztását, átadhat több fájlt is a Keresési eredmények listából.