Szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelek

Számos parancs szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt jelenít meg, amelyekben helyi és hálózati meghajtókon, valamint FTP-címeken és webmappákon keresztül választhat ki fájlokat. Az egyes párbeszédpanelek valamelyest eltérhetnek, a következő szakasz a lehetséges opciókat sorolja fel.

MEGNYIT (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Helyek lista

Gyors hozzáférést biztosít az előre meghatározott helyekhez, beleértve a felhőtárhely-szolgáltatóktól származó helyeket. Átrendezheti az ikonokat a Helyek listában az új helyükre húzva azokat. Ha szeretne hozzáadni egy új parancsikont a Helyek listához, húzzon át egy mappát a Helyek listára. Kattintson a jobb gombbal az eltávolítani kívánt mappára, majd kattintson az Eltávolítás a menüből elemre.

A Hely lista megváltoztatása hatással van az összes szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelre.

Előzmények

Megjeleníti a párbeszédpanelből legutóbb használt fájlok parancsikonjait. Javasolt időnként eltávolítani az Előzmények listából azokat a parancsikonokat, amelyeket már nem használ. Válassza az Előzmények elemet, majd jelölje ki a nem kívánt parancsikonokat a Fájlok listából, és kattintson a Törlés gombra. A gyorselérések dátum szerinti rendezéséhez kattintson a Nézetek Részletek menüpontra, majd kattintson a Fájlok lista a Módosítva oszlopára.

Személyes/Dokumentumok/Dokumentumok

Megjeleníti az aktuális felhasználói profilhoz tartozó mappa tartalmát.

FTP

FTP-címeket jelenít meg, amelyek között tallózhat egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelen. Ha erre a listára fel kíván venni egy FTP-helyet, vagy ha egy meglévő FTP-helyet kíván módosítani, akkor kattintson az Eszközök FTP-címek hozzáadása és módosítása lehetőségre a párbeszédpanelen.

Asztal

Megjeleníti az Asztal tartalmát.

Hely/Mentés helye

Az aktuális mappát vagy meghajtót jeleníti meg. Kattintson a nyílra az elérési útvonalak hierarchiájának megtekintéséhez, illetve más meghajtóknak, hálózati kapcsolatoknak, FTP helyeknek vagy webmappáknak (amelyek elnevezése az operációs rendszer verziójától függően vagy Webmappák vagy Hálózati kedvencek) az útvonalon keresztül történő eléréséhez. Létrehozhat webmappákat a Fájlkezelőben. A webmappákkal kapcsolatban további információt a rendszergazdától vagy a Windows súgójában kaphat. Használja a REMEMBERFOLDERS rendszerváltozót annak vezérléséhez, hogy tárolásra kerüljön-e minden szabványos fájlkiválasztás párbeszédpanelen az utoljára használt útvonal.

Vissza az előzőre

Visszatér az előző fájl helyéhez.

Egy szinttel feljebb

Egy szinttel feljebb navigál az aktuális útvonalszerkezetben.

Keresés a weben

Megjeleníti A web böngészése párbeszédpanelt, amelyből elérheti az Interneten található rajzfájlokat, és tárolhatja azokat.

Töröl

Törli a kiválasztott fájlt vagy mappát.

Új mappa létrehozása

Létrehoz egy új mappát az aktuális útvonalon a felhasználó által megadott névvel.

Nézetek

A Fájlok és Mappák lista megjelenését határozza meg, és megadja, hogy a Fájlok listában megjelenik-e egy előnézeti kép fájl kiválasztásakor.

Szűrőlista

Többoszlopos listát jelenít meg.

Részletek

Egyoszlopos listát jelenít meg fájlrészletekkel.

Miniatűr

Az egyes fájlokat miniatűr nézetben jeleníti meg.

Előnézet

Megjeleníti a kiválasztott fájl bitképét. Ahhoz, hogy a bitképet rajzfájllal együtt mentse el, jelölje be az Előnézeti kép elmentése jelölőnégyzetet a Beállítások párbeszédpanel Megnyitás és mentés lapján.

Eszközök

Eszközöket biztosít a fájlkiválasztás és más, a fájlkiválasztó párbeszédpaneleken elérhető műveletek használatához.

Keresés

Megjeleníti a Keresés párbeszédpanelt, ahol a fájlokat név, hely és módosítás dátuma alapján keresheti.

Végigjárás

Az alapértelmezett keresési útvonalat használja a Fájlnévben meghatározott fájl megkereséséhez. A keresési útvonalat a Fájlok lapon állíthatja be a Beállítások párbeszédpanelen.

FTP-címek hozzáadása és módosítása

Megjeleníti az FTP-címek hozzáadása és módosítása párbeszédpanelt, ahol megadhat egy FTP-helyet, amelyet ezután elérhet a fájlkiválasztó párbeszédpanelből. Ha tallózni szeretne a címek között, válassza az FTP elemet a Helyek listából.

Aktuális mappa hozzáadása a Helyek listához

Ikont rendel a Helyek listában kiválasztott mappához, gyors hozzáférést biztosítva minden szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelen az adott mappához. Az ikon eltávolításához kattintson a jobb gombbal az ikonra, és válassza az Eltávolítás menüpontot.

Beállítások

További beállításokat tesz lehetővé a szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelhez.

Digitális aláírás

Beállításokat biztosít a digitális aláírás hozzáadásához a rajz mentésekor.

Fájlok lista

Megjeleníti az aktuális útvonalon lévő fájlokat és mappákat, valamint a kiválasztott fájl típusát. Használja a Nézetek menüt a párbeszédpanelen a Listázás megtekintése és a Részletek megtekintése közötti váltáshoz.

Előnézet

A kiválasztott fájl bitképét jeleníti meg, amikor a Nézetek Előnézet elemet választja ki a párbeszédpanelen. Ahhoz, hogy a bitképet rajzfájllal együtt mentse el, jelölje be az Előnézeti kép elmentése jelölőnégyzetet a Beállítások párbeszédpanel Megnyitás és mentés lapján.

Fájlnév

A Fájlok listában kiválasztott fájl nevét jeleníti meg. Ha több fájlt választott ki, a Fájlnév mező idézőjelek között jeleníti meg a kiválasztott fájlokat. Idézőjeleket kell használni több fájlnév beírása esetén. Használhat helyettesítő karaktereket a Fájlok listában megjelenített fájlok szűréséhez. További információt a helyettesítő karaktereket használó keresésekről a Helyettesítő karakterek – referencia című témakörben olvashat.

Fájltípus

A Fájltípus határozza meg azt a formátumot, amelyben a fájlok mentésre kerülnek.

Kezdeti nézet kiválasztása

Megjeleníti a megadott modelltérbeli nézetet, ahol megnyithatja a rajzot, ha a rajz egynél több elnevezett nézetet tartalmaz.

Lap frissítése és miniatűrök megtekintése

Az UPDATETHUMBNAIL rendszerváltozó aktuális beállítása szerint működik. Ez az opció ideiglenesen felülírja, de nem változtatja meg az UPDATETHUMBNAIL aktuális beállítását.

Megnyitás/Mentés

A megadott fájlkiválasztó párbeszédpanel működésétől függően megnyitja vagy menti a kiválasztott fájlt, vagy belép az előző párbeszédpanelen kiválasztott könyvtárba. Bizonyos fájlkiválasztó párbeszédpanelek tartalmazhatják a következő opciókat, amelyek a Megnyitás gomb melletti nyílra történő kattintással érhetők el.

Megnyitás csak olvasásra

A fájlt csak olvasható módban nyitja meg. Nem mentheti el a változtatásokat a fájlba az eredeti fájlnév használatával.

Részleges megnyitás (az AutoCAD LT programban nem érhető el)

Megjeleníti a Részleges megnyitás párbeszédpanelt. Megnyithatja és betöltheti a rajznak egy részét, ideértve a geometriát egy adott nézeten vagy fólián. A RÉSZMEGNYIT parancs csak az AutoCAD 2004 és újabb formátumú rajzok esetén használható.

Részleges megnyitás csak olvasásra (az AutoCAD LT programban nem érhető el)

A megadott rajzrészeket csak olvasható módban nyitja meg.