DLINE (parancs)

Dupla vonalat hoz létre egyenes vonalszakaszok és ívek felhasználásával.

Elérési módszer

Rajz Dupla vonal

A következő promptok jelennek meg.

Kezdés, Következő pont

A dupla vonal kezdőpontját, következő pontját vagy végpontját adja meg.

Megtör

Meghatározza, hogy a program megtöri-e a dupla vonalat, ha az egy másik dupla vonalat, egyszerű vonalat vagy ívet metsző dupla vonalat metsz.

Lezárások

Meghatározza a lezárások dupla vonalon való elhelyezkedését.

A meghatározott végeket a program lezárja, függetlenül attól, hogy illeszkednek-e egy objektumhoz vagy sem.

Mindkettő

A lezárásokat a dupla vonal kezdő- és végpontjánál is elhelyezi.

Végpont

Lezárást helyez el egy dupla vonal végpontjánál.

Semmi

Sem a dupla vonal kezdő-, sem pedig végpontjánál nem helyez el lezárást.

Kezdőpont

Lezárást helyez el egy dupla vonal kezdőpontjánál.

Automatikus

Ívet vagy vonalat tör meg és belevesz egy másik dupla vonalat a metszéspontnál. Egyébként lezárást helyez a dupla vonal mindkét végére.

Húzottvonal

Dupla vonalat rajzol a dupla vonalon vagy attól meghatározott távolságra található vonalak felhasználásával. A dupla vonal bal és jobb eleme mentén is rajzolhat.

Negatív érték megadásával a dupla vonal a kiválasztott pontoktól, a gumivonaltól balra helyezkedik el. A pozitív szám a dupla vonalat a kiválasztott pontoktól jobbra tolja el.

Raszter

Dupla vonalat kezd vagy fejez be egy meglévő objektumhoz illesztve. Ha a Raszter beállítás be van kapcsolva, a Törés beállítás határozza meg, hogy az objektumot megtöri-e a program a dupla vonal metszéspontjánál.

A Méret beállítás pixelekben adja meg a keresési terület. A dupla vonal egy, a keresési területen található objektumhoz illesztve kezdődik vagy ér véget, és szélei tiszta csomópontot képeznek az objektummal. A Méret beállítás a következő promptot jeleníti meg:

Szélesség

Beállítja egy dupla vonal szélességét. A szélesség a dupla vonal egyik vonalának a másik vonalig mérhető merőleges távolsága.