Raszterképek csatolásának ismertetése

Raszterképfájlokhoz rajzfájlokra mutató hivatkozásokat kapcsolhat csatolt képútvonalak segítségével. A képfájl elérhető az internetről.

A képekre hivatkozni lehet rajzfájlokban és elhelyezhetők ott, de a külső hivatkozásokhoz (xref) hasonlóan ezek nem tényleges részei a rajzfájlnak. A kép egy útvonalnéven keresztül csatolódik a rajzfájlhoz. A csatolt képútvonalak bármikor módosíthatók és eltávolíthatók.

Ha csatolt képútvonalak alkalmazásával vagy a DesignCenter™ segítségével (áthúzással) csatol képeket, lehetősége van képeket elhelyezni a rajzban, miközben a rajzfájl mérete alig növekszik.

Ha már csatolt egy képet, akkor egy blokként kezelve több alkalommal is újra csatolhatja. Mindegyik beillesztésnek saját vágási határa van és saját beállításai a fényességre, kontrasztra, halványulásra és átlátszóságra.

Megjegyzés: Az AutoCAD 2000, AutoCAD LT 2000 és az ezeket követő verziók az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában értékesített angol nyelvű verziók kivételével nem támogatják az LZW-tömörítésű TIFF-fájlokat. Ha az LZW-tömörítés segítségével létrehozott TIFF-fájljai vannak, és ezeket be akarja illeszteni egy rajzba, akkor az LZW-tömörítés kikapcsolása után újból mentenie kell a TIFF-fájlokat.

Raszterképek elérése az interneten keresztül

A tervezők és gyártók terveik és termékeik képeit az interneten tárolják. Egyszerűen elérheti a képfájlokat az internetről. Az URL-képfájlnevek a rajzokban tárolódnak.

A képek elérése az internetről időt takarít meg és a tervek gyors terjesztését biztosítja. Például egy építész. aki az ügyfelének egy egyedi gyártású szekrényt mutat be, készíttethet a gyártóval a szekrényről egy renderelt képet, azt elküldeti egy weboldalra, a képet URL-ként csatolja a rajzfájlhoz. Így bármely tervváltozás azonnal frissül.