REFBEZÁR (parancs)

Visszacsinálja vagy elveti a referencia (vagy xref, vagy blokkdefiníció) helyben történő szerkesztése során végrehajtott módosításokat.

Keres Keres

Ha menti vagy elveti a módosításokat a REFBEZÁR paranccsal, akkor a VISSZA paranccsal még mindig visszatérhet a referenciaszerkesztési munkaszakaszhoz. Ha nem kívánt változtatásokat végzett az xrefen és visszamentette azokat, a VISSZA paranccsal visszavonhatja a nem kívánt változtatásokat, majd használhatja a REFBEZÁR parancsot az xref vagy blokk eredeti állapotba történő visszaállításához.

Megjegyzés: Ha az xrefeket a rajzban helyben módosítja és menti, az eredeti referenciarajz előnézeti képe a továbbiakban nem érvényes, kivéve, ha ismét megnyitja és menti a rajzot.

A következő promptok jelennek meg.

Menti

Visszamenti a munkahalmaz változásait az xref forrásrajzába vagy az aktuális rajz blokkdefiníciójába. Ha eltávolít egy objektumot a munkahalmazból, és menti a változásokat, akkor az objektum törölve lesz a referenciából és az aktuális rajzba kerül. A Referencia módosítása eszköztár A változások visszamentése a referenciába gombja automatikusan menti a referencia módosításkor végzett változtatásokat.

Megjegyzés: Ha az xref forrásrajz fájlformátuma AutoCAD Release 14 vagy korábbi, akkor a fájlt a program az aktuális kiadás rajzfájlformátumában menti. Ha az xref forrásrajz fájlformátuma AutoCAD 2000 vagy annál frissebb, akkor a program nem módosítja a formátumot.
Törli a referenciák módosításait

Elveti a munkahalmazt; így a forrásrajz vagy blokkreferencia eredeti állapotába kerül vissza. Az aktuális rajz változásai (nem az xref vagy blokk változásai) nem vesznek el. Ha egy olyan objektumot töröl, amely nem eleme a munkahalmaznak, akkor az objektum a változások elvetése esetén sem állítható helyre. A Refszerk eszköztáron lévő referencia módosításának elvetése gomb automatikusan, a REFBEZÁR parancs használata nélkül elveti a referencia módosításakor végzett változtatásokat.