Nyomtatási vonaltípus beállítása

A vonaltípus megadható objektumtulajdonságként, illetve beállítható a nyomtatáskor egy nyomtatási stílus használatával. Nyomtatáskor a nyomtatási stílus vonaltípus-beállítása felülírja az objektumok vonaltípus-beállításait.

A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztőben a Vonaltípus mező kijelölésekor a program megjelenít egy listát a mintákkal és az egyes vonaltípusok nevével. A nyomtatási stílus vonaltípusának alapértelmezett beállítása az Objektum alapján.

A vonaltípus objektumtulajdonságként, illetve nyomtatási stílusként történő megadásakor is lehetséges az Adaptív igazítás opció beállítása. Ez az opció úgy igazítja a vonaltípusléptéket, hogy a mintázat teljes legyen. Ha az Adaptív igazítás jelölőnégyzet nincs bejelölve, akkor a vonal a minta közepénél is befejeződhet. Kapcsolja ki az Adaptív igazítás opciót, ha fontos a vonaltípus léptéke fontos. Kapcsolja be az Adaptív igazítást, ha a teljes vonaltípus minták fontosabbak, mint a helyes vonaltípus-léptékezés.

  1. Kattintson a következőkre: Alkalmazásmenü Nyomtatás Nyomtatási stílusok kezelése. Keres
  2. Kattintson duplán a módosítani kívánt nyomtatásistílus-táblázatra.
  3. A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztő Űrlap nézet lapján jelölje ki azt a nyomtatási stílust, melyet módosítani kíván.
  4. Kattintson a Vonaltípus listára, majd válasszon ki egy elemet a listából. Ha szeretné megadni, hogy a program az objektum vonaltípusát használja, válassza az Objektum alapján opciót.
  5. A vonaltípuslépték oly módon történő igazításához, hogy a teljes mintázat látszódjon, az Űrlap nézet lapon válassza az Adaptív igazítás lista Be értékét.
  6. Kattintson a Mentés és bezárás gombra.

    A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztő párbeszédpanelen több nyomtatási stílus módosítása is végrehajtható.