Nyomtatási vonalvastagság beállítása

A vonalvastagság megadható objektumtulajdonságként, illetve beállítható a nyomtatáskor egy nyomtatási stílus használatával. Nyomtatáskor a nyomtatási stílus vonalvastagság-beállításai felülírják az objektum vonalvastagság-beállítását. A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztőben a Vonalvastagságok mező kijelölésekor a program megjelenít egy vonalvastagság-mintát annak számszerű értékével együtt. A nyomtatási stílus alapértelmezett vonalvastagság-értéke az Objektum alapján. Ha a szükséges vonalvastagság nem áll rendelkezésre, lehetőség van egy már meglévő megváltoztatására.

Az elrendezésekben megadott nyomtatási stílusok vonalvastagságainak megjelenítéséhez az Oldalbeállítás párbeszédpanelen Nyomtatásistílus-táblázat lapján jelölje be a Stílusok megjelenítése jelölőnégyzetet.

  1. Kattintson a következőkre: Alkalmazásmenü Nyomtatás Nyomtatási stílusok kezelése. Keres
  2. Kattintson duplán módosítani kívánt nyomtatásistílus-táblázat fájlra.
  3. A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztő Űrlap nézet lapján jelölje ki azt a nyomtatási stílust, melyet módosítani kíván.
  4. Kattintson a Vonalvastagság nyílra, majd válasszon ki egy elemet a listából. Ha szeretné megadni, hogy a program az objektum vonalvastagságát használja, válassza az Objektum alapján opciót.
  5. Kattintson a Mentés és bezárás gombra.

    A Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztő párbeszédpanelen több nyomtatási stílus módosítása is végrehajtható.