Információk az időbélyegzők hozzáadásáról a digitális aláírásokhoz

A digitális aláírásához megjegyzést és időbélyegzőt adhat.

A program kiszolgálókat használ a digitális aláíráshoz hozzáadott időbélyegző pontos idejének meghatározására. Amikor az interneten küld rajzfájlokat a csoportos projektek kidolgozásához, egy speciális kiszolgálót használhat a pontos, konzisztens időbélyegzők beszerzéséhez.

Számos kormányzati intézmény (mint például a National Institute of Standards and Technology vagy az US Naval Observatory) és közösségi rendszer (mint például a California Institute of Technology) kínál pontos időbélyegzőket. Időbélyegző létrehozásához saját kiszolgálóját is használhatja a timesrvr.txt fájl módosításával, de olyan egyéni szövegfájlt is létrehozhat, amely a digitális aláírásokhoz adandó időbélyegző forrásaként használt kiszolgálókat tartalmazza.

A timesrvr.txt fájl a program telepítési mappájában található. Új kiszolgáló hozzáadásához nyissa meg a timesrvr.txt fájlt valamilyen szövegszerkesztő segítségével (például a Jegyzettömb alkalmazással), majd adja meg a kiszolgáló szükséges adatait. Saját kiszolgáló megadásakor a timesrvr.txt fájlban a kiszolgáló nevét és leírását kell megadni. A kiszolgálóhoz megadott leírás a legördülő listában szerepel majd, a kiszolgáló neve pedig a kiszolgáló URL-címe. A timesrvr.txt fájlban található kiszolgálók adatait a következő formátumban kell megadni:

Leírás (kiszolgáló_neve)

Például:

National Institute of Standards and Technology (time.nist.gov)

Megjegyzés: Az egyes hozzáadni kívánt kiszolgálóknak külön sorban kell szerepelniük a használt szövegfájlban.

Ha a digitális aláírás időbélyegzőjének létrehozásához használt, az elérhető időkiszolgálókat tartalmazó fájl nem a timesrvr.txt fájl, akkor módosítsa az ADSKSIGTIMESRVR környezeti változó értékét. Módosítsa a változó értékét például a következőre: c:tempmytimelist.txt