Információk az aktuális nézetben végzett eltolásról és zoomolásról

Eltolhatja a nézetet az újrapozicionálásához és zoomolhat a nézetben alkalmazott nagyítás mértékének módosításához.

Általában görgős egérrel vagy hasonló eszközzel tolhatja el és zoomolhatja az aktuális nézetet. A görgőt forgatva a nézet zoomol, míg a görgő lenyomásával és elhúzásával a nézet eltolható.

A Modell lap

Az alábbi bal oldali, Modell lapot mutató példában az aktuális nézet a teljes rajzterület. A jobb oldali példa két modelltérbeli nézetablakot ábrázol, amelyek egyike az aktuális nézetablakként van kiemelve. Egy nézetablakba kattintva aktuálissá teheti azt, majd eltolhatja és zoomolhatja az abban megjelenő nézetet.

Elrendezés lapok

Az alábbi bal oldali, elrendezéslapot mutató példában az aktuális elrendezési nézetablak ki van emelve, amelyben eltolhat és zoomolhat a modelltér egy területén. Ha a jobb oldali példában az elrendezési nézetablakokon kívül duplán kattint, a papírtérbe kerül, ahol a teljes elrendezést eltolhatja vagy zoomolhatja. Így nagyíthatja a címpecsét területét is.

Megjegyzés: Az elrendezésben az elrendezési nézetablakokban megjelenített nézetek zárolhatók, hogy meggátolja a nézet léptéke és pozíciója véletlen módosításait.

Általános zoomolási beállítások

Az egérgörgővel végzett zoomolás mellett a ZOOM parancs általánosan használt opciói közé tartoznak a következők: