Referenciák szerkesztése párbeszédpanel

REFSZERK (parancs) Keres

A szerkesztendő referencia kiválasztásához válassza ki a referencia egy objektumát. Ha kiválaszt egy olyan objektumot, amely egy vagy több beágyazott referencia része, megjelennek a párbeszédpanelen a beágyazott referenciák.

Lapok

Ez a párbeszédpanel az alábbi lapokat tartalmazza:

Referencia azonosítása lap

Vizuális segédeszközöket biztosít a szerkesztendő elemek azonosításához és azok kiválasztásának vezérléséhez.

Referencia neve

Megjeleníti a helyben módosításhoz kijelölt referenciát és annak beágyazott referenciáit.

Több referencia megjelenítése esetén válassza ki a blokkot vagy xrefet a módosításhoz. Egyszerre csak egyet lehet helyben szerkeszteni.

Előnézet

Az aktuális referencia előnézeti képét jeleníti meg a legutóbbi rajzban mentett állapotnak megfelelően.

A referencia előnézeti kép nem frissül a módosítások mentésekor.

Útvonal

Megjeleníti a kiválasztott referenciafájl helyét. Ha nem egy blokk, akkor nem jelenik meg útvonal.

Beágyazott objektumok automatikus kiválasztása

Szabályozza, hogy a beágyazott objektumok automatikusan legyenek-e kiválasztva referencia szerkesztési eljáráshoz.

Rákérdezés a beágyazott objektumok kiválasztására

A beágyazott objektumok egyenkénti kijelölését szabályozza a referencia szerkesztési eljárás során.

Beállítások lap

Egyedi fólia-, stílus- és blokknevek létrehozása

A referenciából kiemelt fóliák és egyéb elnevezett objektumok egyedi elnevezését vezérli.

Ha be van jelölve, az xrefekben található elnevezett objektumokat elnevezi a program (a neveket $#$ jelek előzik meg), az xrefek csatolásánál alkalmazott elnevezéshez hasonlóan. Ha az opció törölve van, a fóliák és egyéb elnevezett objektumok nevei nem változnak a referencia rajzban használtakhoz képest. Azok az elnevezett objektumok, amelyek nem kaptak nevet, hogy egyediekké váljanak, felveszik az aktuális gazdarajzban birtokolt tulajdonságaikat és ugyanazt a nevet kapják.

Attribútumdefiníciók megjelenítése a szerkesztéshez

Megadja, hogy az összes változó attribútum definíció ki legyen-e emelve a blokkreferenciából, és megjelenítésre kerüljön-e a referencia módosítása közben.

Ha az Attribútumdefiníciók kiemelése a szerkesztéshez opció ki van jelölve, akkor az attribútumok (kivéve a konstans attribútumokat) nem láthatók, és az attribútumdefiníciók a kijelölt referenciageometria szerkesztése alatt módosíthatók. A változások blokkreferenciába történő visszamentésekor az eredeti hivatkozás attribútumai változatlanok maradnak. Az új vagy megváltoztatott attribútumdefiníciók csak a blokk többi referenciáját érintik, a létező blokkok attribútumaira nincsenek hatással. Ez az opció nem befolyásolja a külső referenciák és definíciók nélküli blokkhivatkozások szerkesztését.

Munkahalmazon kívüli elemek lezárása

Minden munkahalmazon kívüli elem lezárása. Ez az opció segít elkerülni a referencia szerkesztési állapotban a gazdarajzban található elemek véletlenszerű kiválasztását és szerkesztését.

A lezárt elemek viselkedése a lezárt fólián található objektumokéhoz hasonló. Ha megpróbálja módosítani a lezárt elemeket, azok a kiválasztási halmazból kiszűrésre kerülnek.