FÖLDRAJZIHELY (parancs)

A rajzfájlhoz rendeli a földrajzi hellyel kapcsolatos adatokat.

Úgy rendelhet hozzá földrajzi elhelyezkedést, ha megadja egy ismert hely szélességi és hosszúsági koordinátáit, és megjelöli az annak megfelelő helyet a modelltérben. A megadott szélességi és hosszúsági koordinátáktól függően az alapértelmezett GIS koordinátarendszert is felülírhatja.

A következő promptok jelennek meg.

Térkép Keres
Megjelenít egy térképet tartalmazó párbeszédpanelt, ha bejelentkezett az Autodesk-fiókjába. Válasszon ki egy helyet a térképen. Ha nem jelentkezett be, akkor csak a szélességet, a hosszúságot és a szintmagasság értékét adhatja meg.
Fájl Keres
Egy szabványos, fájlok megnyitására szolgáló párbeszédpanelt jelenít meg egy *.kml (keyhole jelölőnyelv) vagy *.kmz (tömörített KML) fájl kiválasztásához. A program kiemeli a kiválasztott fájlban elsőként megadott helyjelölőt.
Pont kijelölése
Meghatározza a modelltérben azt a pontot, amely megfelel a párbeszédpanelen megadott földrajzi helynek. A parancs egy állandó méretű jelölőt, más néven egy földrajzi jelölőt helyez a felhasználó által meghatározott pontra.
Az északi irány megadása
Megadja az északi irányt az X tengelytől számított szögeltérés formájában a világ koordináta-rendszerben (VKR). Alapértelmezés szerint az észak a pozitív Y irány.
  • Első pont– Megadja egy, az északi irányt jelölő vonal kezdőpontját.
  • Második pont– Megadja az északi irányt jelölő vonal végpontját.