Földrajzi elhelyezkedés párbeszédpanel

FÖLDRAJZIHELY (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

1/2 oldal

Cím
A keresett helyet adja meg. Megadhat egy postai címet, vagy egy hely szélességi és hosszúsági értékeit. Ha részleges postai címet ad meg, a keresési eredmények listájában általában több egyező hely is szerepelni fog.
  • - Megkezdi az online térképszolgáltató keresését a Cím mezőben megadott feltételek használatával.
Leképezés
Megjelenít egy térképet egy online térképszolgáltatásból. A zoomoláshoz és az eltoláshoz használja a navigációs sort. Kattintson a jobb gombbal egy helyre annak megjelöléséhez.
Megjegyzés: A térkép nem érhető el, ha nem jelentkezett be az Autodesk-fiókba, vagy ha a térképkiszolgáló nem érhető el.
  • Út stílus - A térkép megjelenítése utak, épületek és a földrajz vektorképes sorozataként.
  • Automatikus stílus - Automatikusan kiválasztja az aktuális nagyítási beállításhoz legmegfelelőbb stílust.
  • Légi stílus - Rávetíti a műholdfelvételeket a térképre, és kiemeli a közutakat és főbb tereptárgyakat.
  • Madártávlati stílus - Rávetíti az egy alacsonyan repülő repülőgépekből készült képeket a térképre. A légi stílussal ellentétben a madártávlati stílus képei 45°-os szögben készülnek, így jobban érzékeltetik a mélységeket. Ahol nem érhetők el ilyen képek, ott az online térképszolgáltatás digitálisan módosítja a légi stílust, és dőlt megjelenést biztosít.
  • - A jelölő köré központosítja a térképet, és úgy állítja be a nagyítást, hogy az adott terület tisztán látható legyen.
  • Térképek használata - Megjeleníti a térképet, ha előzőleg azt választotta, hogy ne jelenjenek meg a térképek. Ez a gomb csak akkor látható, ha a térkép nem jelenik meg.
Szélesség
A megjelölt hely szélességét jeleníti meg a GEOLATLONGFORMAT rendszerváltozóban meghatározott formátumot használva. Az érvényes tartomány -180-tól +180-ig terjed. A pozitív értékek keleti hosszúságot jelölnek. Ebben a mezőben csak akkor adhatja meg a szélességet, ha a térkép nem látható.
Tipp: Egy hely szélességi és hosszúsági értékét a Cím mezőben adhatja meg.
Hosszúság
A megjelölt hely hosszúságát jeleníti meg a GEOLATLONGFORMAT rendszerváltozóban meghatározott formátumot használva. Az érvényes tartomány -90-tól +90-ig terjed. A pozitív értékek északi szélességet jelölnek. Ebben a mezőben csak akkor adhatja meg a hosszúságot, ha a térkép nem látható.
Tipp: Egy hely szélességi és hosszúsági értékét a Cím mezőben adhatja meg.
Szintmagasság
Megjeleníti a megjelölt hely szintmagasságát méterben. Ez a paraméter opcionális.
Megjegyzés: Az itt megadott szintmagasság nem áll kapcsolatban az ELEVATION rendszerváltozóval. Az ELEVATION rendszerváltozó nem tartalmaz földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó adatokat.
Tovább
Megjeleníti a következő oldalt. Ez a gomb nem érhető el, ha nem adott meg földrajzi elhelyezkedést a referenciaponthoz.

2/2 oldal

GIS koordináta-rendszer
Megadja azt a GIS koordináta-rendszert, amelyre a rajzfájlban található földrajzi helyek hivatkoznak.
Időzóna
Megadja a térképen megjelölt hely időzónáját.
Rajzi egység
Meghatározza a rajzban egy rajzi egységet képviselő mértékegységet. Ezen információkat a földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó adatoktól függő objektumok léptékezésére használja a program. Például egy térkép léptékezéséhez a modelltérben.
Megjegyzés: Az INSUNITS rendszerváltozó a rajzi mértékegységek lineáris mértékegységét is meghatározza. Ha az INSUNITS rendszerváltozóval ütköző rajzi mértékegységet ad meg, a program figyelmeztetést jelenít meg. Ez azonban nem akadályozza meg az ütköző értékek megadását.