BMÁSOL (parancs)

Xrefekben, blokkokban vagy DGN-alávetítésekben lévő objektumokat másol.

Keres

Xref, blokk vagy DGN-alávetítés szétvetése vagy csatolása helyett a másolt objektumok ezekbe ágyazásához a kiválasztott objektumokat közvetlenül az aktuális rajzba másolhatja.

A következő promptok jelennek meg.

Másolandó beágyazott objektumok

A másolandó xref, blokk vagy alávetítés összetevőjének meghatározása.

Bázispont
A másolt objektumok elhelyezéséhez bázispontként használt pont megadása.
Második pont
Az első ponttal kombinálva olyan vektort ad meg, amely jelzi a kijelölt objektumok mozgatásának távolságát és irányát.

Ha lenyomja az Enter billentyűt az Első pont használata elmozdulási alapértékként lehetőség elfogadásához, a rendszer az első pontot relatív X,Y,Z elmozdulásként értelmezi. Ha például a 2,3 értéket adja meg bázispontként, és a következő promptnál lenyomja az ENTER billentyűt, az objektumok aktuális helyzetükhöz képest 2 egységnyire az X, 3 egységnyire az Y tengely irányában mozdulnak el.

Elmozdulás

A bázispont helyéhez viszonyított relatív távolságot és irányt határoz meg.

Többszörös

Azt vezérli, hogy automatikusan több másolat jöjjön-e létre további helyek megadásakor.

Kiosztás

A másolatok megadott számát rendezi el hosszirányú kiosztásban, az első és a második másolatot használva osztásközként.

A kiosztani kívánt elemek száma

A kiosztásban lévő kiválasztott objektumok készleteinek számát határozza meg, beleértve az eredeti kiválasztási halmazt is.

  • Második pont (Elemek száma). A kiosztás távolságát és irányát határozza meg a bázisponthoz képest. A megadott távolság a kiosztás objektumainak bázispontjai közötti távolságát adja meg.
Beilleszt
A másolatok megadott számát rendezi hosszirányú kiosztásba, az első és az utolsó másolatot használva az összesített osztásközként.
  • Második pont (illesztés). A kiosztás utolsó másolatát helyezi el a megadott elmozdulási távolságra és irányba. A többi másolat hosszirányú kiosztásban van elhelyezve egyenlő távolságokra az első és az utolsó másolat közé.

Beállítások

Azt vezérli, hogy a kiválasztott objektumokkal társított elnevezett objektumok hozzá legyenek-e adva a rajzhoz.

Beszúrás
Megkettőzi a kiválasztott objektumokat az aktuális fólián az elnevezett objektumokat figyelmen kívül hagyva. Ez az opció hasonló a MÁSOL parancshoz.
Csatolás
A másolt objektumokkal társított elnevezett objektumokat (például blokkokat, méretstílusokat, fóliákat, vonaltípusokat és szövegstílusokat) ad a rajzhoz.