Információk a szoftvertermékek feltört másolatairól

Gyakori, de illegális gyakorlat a hamisított szoftverek, más néven „feltört” szoftverek letöltése. Érvénytelenítik a végrehajtható fájlok digitális aláírásait, amellyel a feltört szoftver felhasználói tudtukon kívül jelentős kockázatnak teszik ki magukat.

A nyilvánvaló jogi kockázatok és az esetleges felelősségre vonás mellett a szellemi tulajdon és az online biztonság is valódi veszélynek van kitéve.

Tartsa szem előtt, hogy a szoftvertermékek másolásvédelmének feltöréséhez elegendő tudással rendelkező személyek vagy szervezetek könnyen más változtatásokat is végezhetnek a kódon.

Az ilyen törekvések mögött többek között tőkeerős bűnszövetkezetek, felbérelt szervezetek és kormányzati ügynökségek állhatnak.

Mit tehetnek meg egy feltört szoftverrel?

További kockázatot jelent, hogy a kód csendben elszívhatja és szűrheti a szellemi tulajdont. Míg ez a számítógépen található összes fájlra vonatkozik, a DWG-fájlok vonzó célpontot jelentenek a következő okok miatt:

Az ilyen típusú támadások gyakorisága jelentősen növekszik. A szoftvertermékek feltört változataiba beágyazott kártevők elhelyezése egyszerű feladat a megfelelő tudással rendelkező rosszindulatú felhasználók számára, és mivel a szoftverek feltört másolatai nem frissíthetők, azokat ismételten le kell tölteni. Ennek következtében a tartalmazott kártevő módosítható, átirányítható és személyre szabható.