Információk a végrehajtható fájlok digitális aláírásáról

A digitális aláírás egy titkosított információkat tartalmazó tömb, amelyet azért adnak bizonyos fájlokhoz, hogy a fájl létrehozóját azonosítsa, és jelölje, hogy a fájl módosult-e a digitális aláírás hozzáadását követően.

A digitális aláírással ellátott végrehajtható fájlok az alábbi előnyöket biztosítják:

A megbízhatósági láncolaton keresztül az egy megbízható hitelesítésszolgáltató (CA) által kiadott főtanúsítványig megvizsgálhatja a fájl digitális aláírását. Az aláírt végrehajtható fájlok digitális aláírását megtekintheti, ha a jobb gombbal a fájlra kattint, majd a Tulajdonságok elemre, a Digitális aláírások fülre, az aláíró nevére és a Részletek gombra, végül a Tanúsítvány megtekintése lehetőségre kattint.

Az AutoCAD-alapú termékekhez társított végrehajtható fájlok

A következő fájltípusok végrehajthatók vagy tartalmazhatnak végrehajtható kódot: ARX, CRX, CUI, CUIx, DBX, DLL, DVB, EXE, FAS, HDI, JS, LSP, MNL, PGP, RX, SCR és VLX. Az Autodesk a szoftvertermékekben a végrehajtható fájlok digitális aláírásával biztosítja a felhasználók védelmét, azonban a CUI-, CUIx-, DVB-, JS-, PGP- és SCR-fájlok tartalmazhatnak végrehajtható kódokat, és egyelőre nem láthatók el digitális aláírással. Javasoljuk, hogy az ilyen típusú fájlokat egy CAD- vagy hálózati rendszergazda által elérhető csak olvasható mappában helyezze el.

Érvénytelen digitális aláírások

A digitális aláírás a következő okokból veszítheti el az érvényességét:

Megjegyzés: A fájl átnevezése nem érvényteleníti annak digitális aláírását.

Digitális aláírások és AutoLISP-fájlok

Ha digitális aláírást kíván csatolni egy AutoLISP-fájlhoz, rendelkeznie kell egy valamely hitelesítésszolgáltató által kibocsátott digitális tanúsítvánnyal, vagy létrehozhat egy önaláírt tanúsítványt az e célt szolgáló segédprogramok valamelyikének használatával.

A megosztott AutoLISP végrehajtható fájlok épségének biztosítása érdekében használja az AcSignApply segédprogramot a digitális aláírások alkalmazásához a fájlokra. Ha később át kell dolgoznia egy digitálisan aláírt AutoLISP-fájlt, végezze el a módosításokat, manuálisan törölje a digitális aláírást tartalmazó blokkot a fájl végéről, majd rendeljen hozzá egy új digitális aláírást.