DGN-importálási beállítások párbeszédpanel

Egy DGN-fájlhoz megadja az importálási beállításokat.

DGNIMPORT (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Importálás az aktuális rajzba

A DGN-fájl tartalmát beszúrási az aktuális DWG-fájlba.

Előtagtól függő definíciók

A DGN-fájl és a modell nevét előtagként hozzáadja a bejövő objektum nevéhez. Ha az előtaggal ellátott név új név ütközéshez vezet, akkor a program egy növekvő számmal egészíti ki a nevet.

Többször előforduló nevek figyelmen kívül hagyása

Figyelmen kívül hagyja a többször előforduló nevű objektumokat, például a fólianeveket vagy méretstílusokat a DGN-fájlban, és a meglévő definíciókat részesíti előnyben.

Az alapértelmezett beállítások a DGNIMPORTMODE rendszerváltozóval is vezérelhetők.

Megjegyzés: A vonaltípusok megfelelő megjelenítéséhez a DGN-fájlban hivatkozott MicroStation RSC (erőforrásfájlnak) érvényes AutoCAD támogatási fájl keresési útvonalon kell lennie a számítógépen, amikor importálja vagy csatolja a DGN-fájlt. Ha a forrásfájl nem található, hibaüzenet jelenik meg. A keresési útvonal helyét a Fájlok lapon az OPCIÓK parancsban adhatja meg. Hozzáadhat egy útvonalat az AutoCAD támogatási fájl keresési útvonal csomóponthoz. A RSC-fájl bemásolható egy meglévő támogatási fájl keresési útvonalra is.
Válasszon ki tervmodellt a DGN-fájlból

A program a kiválasztott DGN-tervmodellt az aktuális DWG-fájl modellterébe importálja.

A V8 DGN-fájlok több terv- és lapmodellt is tartalmazhatnak. A DGN-tervmodell egyenértékű a modelltérrel, a DGN-lapmodell pedig egyenértékű a papírtérrel. Mivel egy DWG-fájlban csak egyetlen modelltér lehet, ki kell választania a DGN-fájlban az importálandó a tervmodellt.

Ha a kiválasztott tervmodell egy lapmodellre hivatkozik, akkor a program a lapmodellt is konvertálja: belőle egy vagy több elrendezés lap keletkezik a DWG-fájlban. Csak az elsődleges tervmodellre hivatkozó lapmodellek kerülnek importálásra. Ezek a lapmodellek a papírtér elrendezéseivé alakulnak át, és olyan elrendezés-nézetablakokat tartalmaznak, amelyek az elsődleges tervmodellre mutató egyes referenciákat jelenítik meg.

Külső DGN-referenciák

Azt szabályozza, hogy a program DWG-környezetben hogyan kezelje a DGN-referenciákat.

Referencia bármilyen DGN-fájl lehet. A támogatott fájltípusok közé tartoznak többek között a következő kiterjesztéssel rendelkező fájlok: .dgn, .dwg,.cel,.s,.h, .cgm,.rdl,.d. A DXF-fájlok azonban nem támogatottak, és a program figyelmen kívül hagyja őket.

Referenciák fordítása blokkokká vagy xref objektumokká

A DGN-referenciákat blokkokká alakítja, ha az aktuális rajzba importál, és xref objektumokká alakítja, ha új rajzba importál.

Minden hivatkozott DGN-tervmodellt, beleértve a beágyazott referenciákat is, blokká alakít vagy xref objektumokként csatol a program a modelltérben.

A beágyazott referenciák kapcsolatai nem módosulnak. A DGN-tervmodellekben található beágyazott referenciákat, amelyek az elsődleges fájlra hivatkoznak, körkörös referenciának hívják. Az AutoCAD létrehoz egy blokkot, és elhelyezi azt az eredeti DGN-fájlban, és ezzel feloldja ezeket a körkörös referenciákat.

A tervmodellek lapmodellekre, továbbá a lapmodellek más lapmodellekre mutató referenciáit a program nem támogatja és figyelmen kívül hagyja. A referenciák számára a program egyedi nevet alkot: a tervfájl neve után egy kötőjelet (-) tesz, majd ezt követi a modell neve. Ha szükséges, az eredményül kapott blokk nevét csonkítja, és az utolsó néhány karaktert számjeggyel helyettesíti, hogy a fájlnév valóban egyedi legyen.

A következő opciókkal megadható, hogy felülíródjanak-e a külsőreferencia-fájlok:

  • Felülírás előtt rákérdez
  • Felülírás rákérdezés nélkül
  • Ne legyen felülírás
Megjegyzés: Ha a DGN-fájlt tartalmazó mappa írásvédett, akkor az esetlegesen létrehozott DWG xref-ek a Dokumentumok mappába kerülnek.

Ha egyéni vonalstílusokat használó DGN-fájlt importál, és ezek a vonalstílusok egy külső .rsc fájlban vannak definiálva, akkor az .rsc fájlt fel kell venni az AutoCAD támogatási útvonalra.

Minden külső refer. figyelmen kívül hagyása

A megadott DGN-fájlhoz képes külső, hivatkozott DGE- és DWG-fájlok nem válnak az eredményül kapott DWG-fájl részévé.

Azonban belekerülnek a DGN-fájlbeli olyan referenciák, ha vannak ilyenek, amelyek magára a DGN-fájlra, illetve a DGN-fájlban lévő más tervmodellekre hivatkoznak.

Csatolás DGN-alávetítésként

A program a DGN-fájlban található összes külső DGN-referenciát importálja, és ezek az eredményül kapott rajzban DGN-alávetítésként jelennek meg. A hivatkozott DWG-fájlok importáláskor xrefek maradnak.

Megjegyzés: A folyamat során új DWG-fájlok keletkeznek. Ezek az új DWG-fájlok nem törlődnek automatikusan.

Konvertálási egységek

Válassza ki a fordításhoz a megfelelő konvertálási egységeket. Az importált DGN-fájl fő mértékegységnek és másodlagos mértékegységnek nevezett munkaegységeket (angolszász vagy metrikus) tartalmaz. A kiválasztott munkaegységek (fő mértékegységek vagy másodlagos mértékegységek) mindegyike egyenként átkerül a DWG-fájlba.

Fő mértékegységek

Azt adja meg, hogy a DGN-fájl egy fő mértékegységéből a DWG-fájlban egy rajzegység keletkezik.

Másodlagos mértékegységek

Azt adja meg, hogy a DGN-fájl egy másodlagos mértékegységéből a DWG-fájlban egy rajzegység keletkezik.

Megjegyzés: A kijelölt DGN-fájlbeli fő és másodlagos mértékegységek listája a gombok mellett olvasható.

Szövegcsomópontok szétvetése szöv.elemekre

Egy DGN-fájl szöveg-csomópontjainak elemei egy-egy elemként tárolt többsoros szövegek, hasonlítanak a BSZÖVEG objektumokhoz. Ezt a négyzetet akkor jelölje be, ha meg szeretné őrizni az útvonalat követő szövegeket.

Ha nincs bejelölve, a program megtartja a többsoros szöveget: egyetlen bekezdéses szöveg objektumot készít belőle.

Ha be van jelölve, a többsoros szövegből több egysoros szöveg objektum keletkezik. Ezt akkor jelölje be, ha görbe mentén létrehozott szöveget tartalmazó DGN-fájl importálásakor meg szeretné őrizni a látványhűséget. Az első karakter a szöveg objektum helyét és elforgatását határozza meg.

DGN-tulajdonságok lefordítása DWG-tulajdonságokká

Az aktuális DGN-importálás során használt leképezési beállítások kiválasztására és kezelésére szolgál.

Leképezési beállítás kijelölése

Megjeleníti a definiált leképezési beállításokat.

Az alapértelmezett leképezési beállítás a Standard, amely adatokat emel ki az éppen exportált rajzból, és a leképezési előnézetben látható módon automatikusan leképezi a DGN-fóliákat, a -vonalvastagságokat és a -színeket.

Beállítás leírása

Megjeleníti a kiválasztott leképezési beállítás leírását.

Leképezési beállítások

Megnyitja a DGN-leképezési beállítások párbeszédpanelt, ahol új leképezési beállítások hozhatók létre, a meglévő leképezési beállítások pedig átnevezhetők, módosíthatók vagy törölhetők (DGNLEKÉPEZÉS).

Leképezési előnézet a beállításokhoz: Normál

A DGN oszlopban megjeleníti az importált DGN-fájl minden tulajdonságát, a DWG oszlopban pedig megjeleníti a kiválasztott leképezési beállítás összes tulajdonságát.

Megjegyzés: A leképezési előnézet listán nem szerepelnek a külsőreferencia-fájlok tulajdonságai.