Exportálás PDF-fájlba – Beállítások párbeszédpanel

Meghatározza a PDFEXPORT parancs által létrehozott PDF-fájlok tulajdonságait.

PDFEXPORT (parancs) Keres: Beállítások

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Minőség

Meghatározza a PDF-fájl felbontását.

Vektorminőség
A vektorgrafikák és az átmenetek felbontását vezérli. Ha a PDF-fájlt egy megjelenítőből kívánja kinyomtatni, a nyomtatáshoz használt plotter vagy nyomtató felbontását érdemes megadni. Ha a PDF-fájlt a képernyőn kívánja megjeleníteni, válasszon nagy (2400 dpi feletti) felbontást.
Raszterkép minősége
A raszterképek felbontását vezérli. Ha a PDF-fájlt egy megjelenítőből kívánja kinyomtatni, a nyomtatáshoz használt plotter vagy nyomtató felbontását érdemes megadni. Ha a PDF-fájlt a képernyőn kívánja megjeleníteni, válasszon nagy (2400 dpi feletti) felbontást. A raszterkép minősége nem haladhatja meg a vektorkép minőségét.
Tipp: Ha olyan PDF-fájlokat állít elő, amelyek nagyon sok részletet tartalmazó rajzokról, például egy nagy terület térképéről készülnek, használjon nagyobb felbontást, hogy több részletet tartalmazzanak. Ahogy növeli a beállított felbontást, a képminőség javul, a nyomtatás sebessége csökken, és a fájl mérete nő.
Egyesítésvezérlés
Meghatározza, hogy az átfedésben lévő vonalak felülírják-e egymást (azaz a fentebbi vonal kitakarja-e az alsót), vagy egyesüljenek (azaz a vonalak színe olvadjon össze).

Adatok

Meghatározza azokat az adatokat, amelyeket tetszés szerint hozzáadhat a PDF-fájlhoz.

Fóliainformációk mentése
Fóliainformációkat ad hozzá a PDF-fájlhoz, így a PDF-fájlok megtekintésekor vagy nyomtatásakor be- vagy kikapcsolhatja a fóliákat.
Hiperhivatkozások hozzáadása
A lapkészlet-hivatkozásokat többlapos PDF-fájlbeli hiperhivatkozásokba rendereli, a rajzfájlok hiperhivatkozásait pedig PDF-fájlbeli hiperhivatkozásokká konvertálja.
Könyvjelzők létrehozása
A lapokhoz létrehozott hivatkozásokat és az elnevezett nézeteket faként rendezi el, és megjeleníti a PDF-megtekintő könyvjelzők paneljén.
A rajzban használt betűtípusok rögzítése
Beágyazza a TrueType betűtípusokat a PDF-fájlba, így azoknak nem kell elérhetőnek lenniük a PDF-megjelenítőn. Ha nem jelöli be ezt az opciót, a PDF-megjelenítő helyettesítő betűtípusokat használ.
Megjegyzés: A következő betűtípusok akkor sem rögzülnek, ha bejelöli ezt az opciót:
  • Jogi korlátozások miatt nem terjeszthető betűtípusok.
  • Nem TrueType betűtípusok.
  • Függőleges ázsiai betűtípusok.
Összes szöveg konvertálása geometriává
Az összes szöveget PDF-fájlbeli geometriává konvertálja. Az opció kiválasztása biztosítja, hogy a PDF-fájlban lévő szöveg azonos legyen a rajzban lévő szöveggel. A PDF-fájl mérete azonban növekszik, és a szöveg pixelessé válhat, ha a PDF-fájlt magas nagyítási szinten jeleníti meg. A raszterkép minőségének növelésével csökkentheti a pixelesség mértékét.
Megjegyzés:
  • Még ha a szöveget geometriává konvertálja is, akkor is megtalálhatja azt a PDF-megtekintőben a keresés használatával.
  • Az SHX betűtípusokban lévő szöveg mindig geometriává konvertálódik, akkor is, ha ezt az opciót nem jelöli be. Emellett a szöveg megjegyzésként a PDF-fájlba másolódik. A PDF-fájlban a konvertált szöveget a megjegyzések közötti kereséssel találhatja meg a PDF-megtekintőben.