Mentés PDF formátumban párbeszédpanel

A fájltulajdonságok, így a fájlnév és a létrehozandó PDF-fájl helyének megadására szolgál.

PDFEXPORT (parancs) Keres

Amikor a rajzot PDF-fájlba exportálja, megjelenik a Mentés PDF formátumban párbeszédpanel. Ezen a párbeszédpanelen megadhatja a fájl nevét és helyét. Továbbá módosíthatja a PDF minőség, az oldalbeállítás és a nyomtatási pecsét beállításait.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

PDF-beállítás

Visszaállítja a PDF formátumba való exportálás beállításait az előre beállított értékekre egy meghatározott feladathoz, amely általában a beállítás nevében van jelezve. Az alapbeállítások plotterkonfigurációs fájlok (*.pc3 fájlok), amelyek a PDF-fájlok létrehozásának beállításait tárolják.

Beállítások

Megnyitja az Exportálás PDF-fájlba – Beállítások párbeszédpanelt, ahol módosíthatja az olyan PDF-fájlbeállításokat, mint például a fájlminőség, a renderelési beállítások és a PDF-fájlban a fóliák be- és kikapcsolásának képessége.

Kimenet vezérlői

Megnyitás megjelenítőben, ha kész

Ha bejelöli ezt a lehetőséget, akkor az exportálás befejeztekor a PDF-fájl megnyílik az alapértelmezett megjelenítő alkalmazásban.

Nyomtatási pecsét használata

Válassza ki, belekerüljenek-e a PDF-fájlba a felhasználó által definiált adatok, így például a rajz neve, a dátum és az időpont, a nyomtatás léptéke. A nyomtatási bélyegző módosításához a Nyomtatási pecsét gombra kattintva nyissa meg a Nyomtatási pecsét párbeszédpanelt.

Pontosság

Meghatározza a hosszegységek esetében megjelenített decimális helyek vagy törtméretek számát, és felülírja a raszter- és átmenetbeállításokat, amelyeket a Beállítások területen adott meg.

Exportálás

Meghatározza a rajz exportálandó részét. Ha a papírtérben van, akkor kiválaszthatja az aktuális vagy az összes elrendezést. Ha a modelltérben van, kiválaszthatja az éppen megjelenített objektumokat, a rajz terjedelmét, illetve a kiválasztott területet.

Kiválasztási ablak gomb

Meghatározza a modelltérből exportálandó ablakterületet egy négyszögletes terület két szemközti csúcspontjának megadásával.

Oldalbeállítás

Meghatározza, hogy a program az Oldalbeállítás kezelő beállításait vagy a felülíró beállításokat használja-e. Az Oldalbeállítás-kezelő egyes beállításai megismétlődnek az Exportálás PDF-fájlba – Beállítások párbeszédpanelen, amely a Beállítások gombbal jeleníthető meg. Az Exportálás PDF-fájlba – Beállítások párbeszédpanel beállításait a program előnyben részesíti az Oldalbeállítás-kezelő beállításaival szemben.

Oldalbeállítások felülírása

Lehetővé teszi az olyan oldalbeállítások felülírását, mint a papírméret, a tájolás, a tollhozzárendelés és a nyomtatási lépték. A gomb csak akkor elérhető, ha kiválasztja a Felülírás lehetőséget az Oldalbeállítás panelen.