Információk a rajzfájlok PDF formátumba való exportálásáról

Az Adobe® Portable Document Format (PDF) formátum egy tömörített, elektronikus dokumentumformátum, amely több platformon is megtekinthető. A PDF-fájlokat széles körben használják a rajzi adatok interneten végzett átviteléhez.

PDF-fájlokat létrehozó parancsok

Többféle parancsot vagy módszert használhat PDF-fájlok létrehozásához. Az útmutató segítségével megtalálhatja a leginkább megfelelő módszert.

Művelet Ajánlott parancs/munkafolyamat
Modelltér vagy egyetlen elrendezés exportálása PDF-fájlba A PLOT vagy a PDFEXPORT parancs
Egy rajzfájl összes elrendezésének exportálása PDF-fájlba A PDFEXPORT parancs
Egy rajzfájl kijelölt elrendezéseinek exportálása PDF-be A KÖZZÉTESZ parancs
Modelltér és elrendezések exportálása PDF-be A KÖZZÉTESZ parancs
Több rajzfájl exportálása PDF-be A KÖZZÉTESZ parancs
Lapkészlet exportálása PDF-fájlba A Közzététel PDF formátumban lehetőség a Lapkészletkezelőben

PDF-beállítások

A PDF-beállítások olyan beállítások elnevezett csoportjai, amelyek a PDF létrehozásának folyamatát irányítják, és plotterkonfigurációs fájlokként vannak mentve (*.pc3). A beállítások segítségével finomhangolhatja a fájlméret, a minőség és a funkcionalitás egyensúlyát attól függően, hogyan szeretné később használni a PDF-fájlokat. A felsorolt PDF-beállítások között a legtöbb tipikus felhasználási módhoz találhat megfelelőt. Azonban ha konkrét igényei vannak, amelyeknek az előre megadott beállítások egyike sem felel meg, lehetősége van a meglévő beállítások testreszabására és mentésére *.pc3 fájlként, más néven.

PC3-fájl/PDF-beállítás Részletek
DWG to PDF.pc3 Az AutoCAD 2015 és korábbi kiadásokban alkalmazott általános célú illesztőprogram.
AutoCAD PDF (General Documentation).pc3 A legtöbb célra megfelelő általános célú illesztőprogram.
AutoCAD PDF (High Quality Print).pc3 Papíralapú nyomtatásra optimalizálja a PDF-fájlokat.
AutoCAD PDF (Smallest File).pc3 A lehető legkisebb méretű PDF-fájlt hozza létre.
AutoCAD PDF (Web and Mobile).pc3 Hiperhivatkozásokat, mobileszközöket és webes böngészőket támogató PDF-fájlt hoz létre.

Megfontolandó információk a TrueType betűtípusokkal kapcsolatban

Ha egy PDF-megtekintő számára nem érhető el a rajzban használt betűtípus, a szöveget egy helyettesítő betűtípussal jeleníti meg. Gyakran előfordul, hogy a helyettesítő betűtípus nem felel meg az eredeti betűtípusnak. Emiatt a rajzban szereplő szöveg máshogy jelenhet meg, mint a PDF-fájlban szereplő szöveg.

A betűtípus helyettesítéséből adódó problémákat megelőzheti, ha a rajzban rögzíti a betűtípust, és beágyazza azt a PDF-fájlba. Alternatív megoldásként minden szöveget geometriává konvertálhat. A szöveg geometriává konvertálásával biztosíthatja, hogy a PDF-fájlban lévő szöveg azonos legyen a rajzban lévő szöveggel. A PDF-fájl mérete azonban növekszik, és a szöveg pixelessé válhat, ha a PDF-fájlt magas nagyítási szinten jeleníti meg. A raszterkép minőségének növelésével csökkentheti a pixelesség mértékét.

Megjegyzés: A jogi korlátozások miatt nem terjeszthető betűtípusok nem lesznek beágyazva a PDF-fájlokba, még ha engedélyezte is a betűtípus-rögzítési beállítást.

Korlátozások