További információk a hivatkozott rajzmellékletek frissítéséről

Egy rajz megnyitásakor az összes rajzreferencia (xref) automatikusan frissül. Bármikor frissíthetők az xrefek, ha biztosítani szeretné, hogy a rajzban a legújabb verziók jelenjenek meg.

Egy rajz megnyitásakor az összes xref automatikusan frissül. Használja a Külső referenciák paletta Frissítés gombját az xrefek frissítéséhez, valahányszor biztosítani szeretné, hogy a rajzban a legfrissebb verziók jelenjenek meg.

Egy hálózati környezetben valahányszor módosít és ment egy külső referenciával ellátott rajzot, mások számára azonnal elérhetők lesznek a módosítások, ha a megnyitott rajzokba újra betöltik az xrefeket.

Módosított xrefekkel kapcsolatos értesítések fogadása

Az xrefek rajzhoz csatolásakor a program rendszeres időközönként ellenőrzi, hogy a hivatkozott fájlok megváltoztak-e az xrefek utolsó betöltése vagy frissítése óta. Az XREFNOTIFY rendszerváltozó vezérli az xrefekről érkező értesítéseket.

Alapértelmezés szerint ha egy referenciafájl megváltozik, egy buboréküzenet jelenik meg az alkalmazásablak jobb alsó sarkában (az állapotsorban) az Xref ikon mellett. Az összes megváltozott xref újratöltéséhez a buborékban kattintson a hivatkozásra.

Ha újratöltés nélkül zárja be a buboréküzenetet, egy felkiáltójel jelenik meg az Xref ikonban. Ha az Xref ikonra kattint, megjelenik a Külső referenciák paletta.

Alapértelmezés szerint a program minden öt percben ellenőrzi, hogy megváltoztak-e az xrefek. Megváltoztathatja az ellenőrzések között eltelő percek számát a beállításjegyzék XNOTIFYTIME változójának módosításával (setenv "XNOTIFYTIME" " n "), ahol n a percek száma 1 és 10080 (7 nap) között.

Megjegyzés: Az XNOTIFYTIME rendszerváltozó értékének megváltoztatásakor nagybetűvel írja be a rendszerváltozót.

A külső referenciák frissítése, ha engedélyezve van az igény szerinti betöltés

Ha az igény szerinti betöltés be van kapcsolva egy xref betöltésekor vagy frissítésekor