Fóliaállapot-kezelő

A fóliaállapotnak nevezett fóliabeállítás-készleteket menti, kezeli és állítja vissza.

FÓLIA (parancs) Keres: Fóliaállapot-kezelő

Fóliaállapotok

Listázza a rajzban eddig elmentett fóliaállapotokat.

Ne sorolja fel a fóliaállapotokat az xref-ekben

Kihagyja a külsőleg hivatkozott rajzokban mentett fóliaállapotokat.

Megjegyzés: Az xrefekben mentett fóliaállapotok nem szerkeszthetők.
Új

Megjelenik a Menteni kívánt új fóliaállapot párbeszédpanel, ahol fóliaállapotot hozhat létre név és választható leírás megadásával.

Mentés

A korábban mentett beállításokat lecserélve menti az aktuális fóliabeállításokat a rajzban a kiválasztott fóliaállapothoz. A Visszaállítandó fóliatulajdonságok beállításait is menti a fóliaállapot részeként. Amikor ezt a fóliaállapotot választja a Fóliaállapotok listában, a jelölőnégyzetek a mentett beállítások szerint frissülnek.

Megjegyzés: A Mentés gombot csak akkor használja, amikor az aktuális fóliaállapotba szeretné menteni az aktuális fóliabeállításokat. Fóliaállapot létrehozásakor vagy szerkesztésekor automatikusan menti a fóliaállapotot és csak be kell zárnia a párbeszédpanelt.
Szerkesztés

Megjelenik a Fóliaállapot szerkesztése párbeszédpanel, ahol módosíthatja a kiválasztott fóliaállapotot, amelyet ezután automatikusan ment a program.

Átnevezés

Átnevezi a kijelölt fóliaállapotot.

Töröl

Eltávolítja a kijelölt fóliaállapotot.

Importálás

Megjelenít egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanelt, ahol kiválaszthat egy DWG-, DWS-, DWT-fájlt, vagy korábban exportált fóliaállapot-fájlt (LAS-fájlt). Miután kiválasztotta az importálandó fájlt, megjelenik a Fóliaállapotok kijelölése párbeszédpanel, ahol kiválaszthatja az importálni kívánt fóliaállapotokat.

Néhány dolgot figyelembe kell vennie a fóliaállapotok importálásakor:

  • A fóliaállapot-importálás eredményeként új fóliák jöhetnek létre.
  • Amikor fóliaállapotot importál rajzból, az aktuális rajzban nem elérhető fóliatulajdonságokat, például a vonaltípust vagy a nyomtatási stílust a forrásrajzból importálja.
  • Ha fóliaállapotot importál a rajzban nem létező vonaltípus vagy nyomtatási stílus tulajdonságokat tartalmazó LAS-fájlból, egy üzenet értesíti, hogy a tulajdonság nem állítható vissza. Ez az üzenet csak az ilyen tulajdonságok első előfordulásánál jelenik meg.
Exportálás

Megjelenít egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanelt, ahol mentheti a kijelölt fóliaállapotot egy fóliaállapot (LAS) fájlba.

Visszaállítás

Attól függően, hogy mely beállítások vannak bejelölve a Visszaállítandó fóliatulajdonságok oszlopban, alaphelyzetbe állítja a fóliabeállításokat a megadott fóliaállapotban.

Bezárás

Bezárja a Fóliaállapot-kezelőt.

Visszaállítás beállításai

A fóliaállapotban nem található fóliák kikapcsolása

A fóliaállapot mentése után létrehozott fóliák ki vannak kapcsolva. Ezen beállítás célja, hogy megőrizze a rajz vizuális megjelenését úgy, ahogy a fóliaállapot mentésekor volt.

Tulajdonságok alkalmazása nézetablak felülírásaként

A kiválasztott fóliaállapotot a fóliatulajdonságok felülírásaként alkalmazza a program az aktuális elrendezési nézetablakra. Ez az opció akkor érhető el, ha aktuális elrendezés nézetablak esetén indítja el a Fóliaállapot-kezelőt.

Kibontja vagy összezárja a párbeszédpanelt a Visszaállítandó fóliatulajdonságok terület megjelenítése és elrejtése érdekében.

Visszaállítandó fóliatulajdonságok

Csak a megadott fóliatulajdonság-beállításokat alkalmazza a megadott fóliaállapot visszaállításakor.

A következő szabályok érvényesek, ha fóliaállapotot állít vissza, amikor az aktuális nézetablak elrendezésbeli nézetablak, és a Láthatóság az aktuális nézetablakban lehetőség be van kapcsolva:

Összes kijelölése

Kijelöli az összes fóliatulajdonság-beállítást.

Mind tisztítása

Törli az összes fóliatulajdonság-beállítást.