Információk a fóliabeállítások fóliaállapotokkal végzett kezeléséről

Az aktuális fóliabeállításokat fóliaállapotként mentheti, amelyet később visszaállíthat vagy más rajzokba importálhat. A fóliaállapotok olyanok, mint a fóliaállapot létrehozásakor meglévő fóliák és fóliabeállítások pillanatképei.

Ebben a példában a falak és ajtók fóliáinak kivételével az összes fólia ki van kapcsolva, és az ajtó fólia színe módosult. A fóliaállapotokkal a fóliabeállítások készletét mentheti és könnyedén válthat azok között.

Fóliaállapot visszaállításakor visszaállíthatja az összes fóliabeállítást vagy megadhatja, hogy mely fóliabeállításokat szeretné visszaállítani. Megadható például, hogy egy rajz fóliáinak csak a Fagyasztott/Olvasztott tulajdonsága legyen visszaállítva, figyelmen kívül hagyva a fóliaállapotban mentett összes egyéb beállítást. Ha egy elrendezési nézetablak aktív a fóliaállapot visszaállításakor, a rendszer minden nézetablak-felülírást alkalmaz erre az új elrendezési nézetablakra.

A fóliaállapotok a létrehozásuk után módosíthatóak:

A Fóliaállapot-kezelővel fóliaállapotokat hozhat létre, szerkeszthet, nevezhet át, távolíthat el és állíthat vissza.

Fóliabeállítások megosztása fóliaállapotokat használó rajzok között

A fóliaállapotokat közvetlenül másik rajzból (DWG), rajzsablonból (DWT) vagy szabványfájlból (DWS) importálhatja a rajzba. Ha csak a fóliaállapotokat szeretné megosztani valakivel, a fóliaállapotokat a fóliaállapot-fájlba (LAS) exportálhatja. Ezután ezeket a fóliaállapotokat egy rajzba importálhatja a LAS-fájlból.

Az LMAN Express Tools használatával létrehozott fóliaállapotok nem importálhatók. Amikor azonban a Fóliaállapot-kezelőt először nyitja meg LMAN fóliaállapotokat tartalmazó rajzban, azokat a program automatikusan AutoCAD fóliaállapotokká konvertálja. A konvertálás után a fóliaállapotok másik rajzba importálhatók.