További információk a dinamikus adatbeviteli eszköztippek használatáról

A dinamikus adatbevitel a mutatóhoz közeli parancsfelületet biztosít a rajzterületen.

A dinamikus adatbeviteli eszköztippek alternatív módját biztosítják a parancsok kiadásának. Mikor a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva, egy eszköztipp jeleníti meg a dinamikusan frissített információkat a mutató közelében. Ha egy parancs éppen folyamatban van, opciókat és értékeket adhat meg az eszköztipp szövegmezőjében.

Egy parancs teljesítéséhez vagy a fogók használatához szükséges műveletek hasonlóak a parancsprompti műveletekhez. Ha az Automatikus kiegészítés és Automatikus javítás szolgáltatások be vannak kapcsolva, akkor a program automatikusan végrehajtja a parancsot, és helyesírási javaslatokat tesz, ugyanúgy, ahogy a parancssorban. A különbség az, hogy a figyelem a mutató környékére irányulhat.

A dinamikus adatbevitel és a parancsablak

A dinamikus adatbevitel nem a parancsablak helyettesítésére szolgál. Elrejtheti a parancsablakot, hogy képernyőterületet nyerjen a rajzhoz, de néhány művelethez elkerülhetetlen a megjelenítése. Igény szerint nyomja le az F2 billentyűt a parancspromptok és a hibaüzenetek elrejtéséhez vagy megjelenítéséhez. Másik megoldásként feloldhatja a parancsablak rögzítését, és az Automatikus elrejtés funkcióra bízhatja az ablak kinyitását és elrejtését.

A dinamikus adatbevitel beállításainak vezérlése

Az állapotsoron kattintson a Dinamikus adatbevitel ( Keres) gombra a dinamikus adatbevitel be-, illetve kikapcsolásához. Az állapotsor az alkalmazás ablakának jobb alsó sarkában található.
Megjegyzés: Ha a Dinamikus adatbevitel gomb nem látható, kattintson a Testreszabás elemre ( Keres) amely az állapotsor jobb szélső gombja, hogy hozzáadja az állapotsorhoz.

A dinamikus adatbevitelnek három összetevője van: mutatóbevitel, méretbevitel és dinamikus promptok. Kattintson a jobb gombbal a Dinamikus adatbevitel gombra, majd válassza a Beállítások lehetőséget annak megadásához, hogy melyik összetevő mit jelenítsen meg a dinamikus adatbevitel során.

Tipp: Az F12 gomb lenyomva tartásával ideiglenesen kikapcsolhatja a dinamikus adatbevitelt, amíg egy parancs aktív.

Mutató bevitel

Ha a mutatóbevitel bekapcsolt állapota esetén egy parancs aktív, a szálkereszt helyzetének koordinátái megjelennek a mutatóhoz közeli eszköztipp beviteli mezőiben. Megadhatja a koordinátaértékeket az eszköztippben is a parancssor helyett.

A második és a rákövetkező pontok alapértékei poláris relatív koordináták (derékszögű relatív koordináták a TÉGL esetében). Ilyenkor nem szükséges a @ jel beírása. Ha abszolút koordinátákat kíván használni, használja a kettős kereszt jelet (#) előtagként. Például egy objektum origóba történő áthelyezéséhez a második ponthoz tartozó promptba írja be: #0,0

Vezérelheti a koordináták alapértelmezett formátumát, és azt, hogy a dinamikus adatbevitel mikor jelenjen meg.

Dinamikus promptok

A dinamikus promptok bekapcsolásakor promptok jelennek meg a mutatóhoz közeli eszköztippben. Lehetséges a válaszok eszköztippben való megadása a parancssor helyett. Nyomja le a lefelé nyíl billentyűt a választási lehetőségek megtekintéséhez és kijelöléséhez. Nyomja le a Felfelé nyíl billentyűt a legutóbbi bevitel megjelenítéséhez.

Megjegyzés: A szövegbeillesztésnek egy dinamikus prompt eszköztippben való használatához írjon be egy betűt, majd a Backspace billentyűvel törölje ki a bejegyzés beillesztése előtt. Egyébként a bejegyzés a rajzba másolódik szövegként.