Információk az alkalmazott méretkényszerrel rendelkező objektumok módosításáról

Lehetőség van az objektumok hossz-, méret- és szögtulajdonságának módosítására a kényszerértékek megváltoztatásával, a méretkényszerek fogókkal történő szerkesztésével, illetve a méretkényszerekhez társított kifejezések vagy felhasználói változók módosításával.

Méretkényszerek nevének, értékének vagy kifejezésének módosítása

A méretkényszerekhez társított neveket, értékeket és kifejezéseket helyben szerkesztheti:

  • Kattintson duplán a méretkényszerre, vagy válassza ki a méretkényszert, és használja a helyi menüt vagy a SZÖVSZERK parancsot
  • Nyissa meg a Tulajdonságok palettát, és válassza ki a méretkényszert
  • Nyissa meg a Paraméterkezelőt, és válassza ki a méretkényszert akár a listáról, akár a rajzon.
  • A Gyorstulajdonságok paletta testreszabása többféle kényszertulajdonság megjelenítéséhez

Más méretkényszerekre mutató referenciát is létrehozhat, ha a helyben történő szerkesztési művelet közben kijelöli azokat.

Megjegyzés:

Referenciaparaméter esetében nem lehet módosítani a Kifejezés és az Érték tulajdonságot.

Méretkényszerek módosítása fogóik segítségével

Kényszerezett objektumot a társított méretkényszer háromszög alakú fogói, illetve a társított méretkényszer négyzet alakú fogói segítségével is lehet módosítani.

A méretkényszerek háromszög alakú fogói segítségével módosítani lehet a kényszer értékét úgy, hogy a kényszer érvényben marad.

Módosíthatja például egy átlós vonal hosszát az Illesztett méretkényszer háromszög alakú fogói segítségével. Az átlós vonal által bezárt szög és egyik végpontjának helye nem változik.

A méretkényszerek négyzet alakú fogója lehetővé teszi a szöveg, illetve más elemek helyének megváltoztatását.

Megjegyzés: Méretkényszerrel ellátott objektum szerkesztéséhez az objektumon magán található fogók segítségével kattintson a fogóra, majd nyomja le a Shift billentyűt a kényszer átmeneti letiltására.