Papíralapú vagy nyomtatási fájlban tárolt rajzkészlet létrehozása és közzététele

A rajzlapokat összeállíthatja egy testreszabott rajzkészletbe, majd közzéteheti a lapokat az egyes lapok számára megadott oldalbeállításban megnevezett nyomtatón. Ha az oldalbeállításban megadott nyomtatási eszköz egy papíralapú nyomtató, akkor a kimenet egy papírra készült rajzkészlet lesz.

Ha a nyomtató úgy van beállítva, hogy fájlba nyomtasson, a lapok fájlként mentődnek, a Közzététel beállításai párbeszédpanelen megadott nyomtatásifájlhelyre. A szoftver minden rajzlap nyomtatási fájlját a lappal azonos néven menti, a fájlnak megfelelő kiterjesztéssel (például .plt, .jpg vagy .bmp). Az alapértelmezett hely a Beállítások párbeszédpanel Nyomtatás és közzététel lapjának Nyomtatás fájlba területén változtatható meg.

  1. A Közzététel párbeszédpanelen a rajzlapok fel vannak tüntetve a Laplistában. Rajzkészlet létrehozásához módosítsa a rajzlapok listáját a következők egyikével:
    • Lapok hozzáadása.Más rajzok lapjainak hozzáadásához kattintson a Lapok hozzáadása gombra (vagy vontasson át rajzokat az asztalról). A Rajzok kiválasztása párbeszédpanelen jelölje ki a rajzokat. Kattintson a Kijelölés gombra a Közzététel párbeszédpanel laplistájára való felvételhez. A rajz összes elrendezése önálló lappá változik a rajzlapok listájában. Eltávolíthat egyes rajzlapokat, amelyeket nem kíván a rajzkészlet részévé tenni. Az elrendezéseket inicializálni kell (papírméretüket az oldalbeállításban a 0 x 0 mérettől eltérő méretűre kell állítani), mielőtt közzétehetők lennének.
    • Modellelrendezések felvétele. Ha egy nem inicializált (az oldalbeállításban meg nem adott, vagy 0 x 0 méretűre állított) modellelrendezést felvesz, az a laplista Státusz oszlopában Az elrendezés nincs inicializálva állapotúként lesz megjelölve. A modellelrendezés csak oldalbeállítás-felülírás alkalmazása esetén nyomtatható ki.
    • Lapok eltávolítása. A listáról lapok eltávolításához jelölje ki a kívánt lapokat a listán. Kattintson a Lapok eltávolítása gombra. Az összes lap eltávolításához kattintson a jobb gombbal. Válassza a Mindegyik eltávolítása parancsot.
    • Lapok átrendezése. A lapok átrendezéséhez, azaz valamelyikük egy hellyel feljebb vagy lejjebb helyezéséhez jelölje ki a kívánt lapot. Kattintson a Lap mozgatása felfelé vagy a Lap mozgatása lefelé gombra. A rajzkészlet lapjai a listában látható sorrend szerint tekinthetők meg vagy nyomtathatók ki.
    • Lapok átnevezése. Lapok átnevezéséhez válasszon a listából, kattintson a jobb gombbal, majd válassza a Lap átnevezése menüpontot. Adja meg az új lapnevet.
    • Lapok másolása. Egy vagy több rajzlap másolásához válassza ki a lapokat a listából, majd kattintson a jobb gombbal. Kattintson a Kiválasztott lapok másolása menüpontra. A másolt rajzlapok a lista végéhez kiemelten adódnak hozzá. Ha egy lap másolódik, a neve az eredeti lapnév végéhez kapcsolódó -Másolat(n) toldalékkal jön létre. Ha például egy Vízvezeték nevű lap másolatát hozza létre, a másolt lap neve Vízvezeték-Másolat(1)lesz. Minden alkalommal, amikor ugyanazt a lapot másolja, az n számláló értéke eggyel nő. A lapok másolatainak létrehozásával ugyanazokat a rajzlapokat különböző oldalbeállításokat és egyéb beállításokat adhat meg.