Rajzkészlet létrehozása közzétételre

Rajzlapokból gyűjteményt összeállítva közzéteheti az egészet egyszerre egy vagy több DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlban is. A rajzkészletet testre szabhatja egy meghatározott felhasználó számára, és hozzáadhat, törölhet, átrendezhet másolhat és átnevezhet lapokat a rajzkészletben, ahogy a projekt halad.

Közzétehet közvetlenül elektronikus formátumban is, amelynek terjesztéséhez e-mail üzenet, FTP, projektwebhely vagy CD lemez használható. Menthet egy olyan rajzkészletet, amelyet egy DSD (Drawing Set Descriptions – Rajzkészletleírások) fájlban való közzétételhez gyűjtöttek össze.

Megjegyzés: El kell távolítania azokat a rajzlapokat, amelyeket nem kíván a rajzkészlet részévé tenni. Az elrendezéseket inicializálni kell, hogy közzétehetők legyenek. (Egy elrendezés akkor számít inicializáltnak, ha az oldalbeállításában megadott papírméret nem 0 x 0.)
  1. Nyisson meg egy rajzot. Kattintson a Kimenet lapon a Közzététel panel Közzététel Keres ikonra.

    Megjelenik a Közzététel párbeszédpanel. Ha az Elrendezések bevétele a lapok hozzáadásakor beállítás engedélyezve van a helyi menüben, akkor az aktuális rajz minden elrendezése megjelenik a laplistában.

  2. A Közzététel párbeszédpanelen szükség szerint módosíthatja a lapok listáját, ha következők egyikét elvégzi:
    • Lapok hozzáadása.Más rajzok lapjainak hozzáadásához kattintson a Lapok hozzáadása gombra (vagy vontasson át rajzokat az asztalról). A Rajzok kiválasztása párbeszédpanelen jelölje ki a rajzokat. Kattintson a Kijelölés gombra a Közzététel párbeszédpanel laplistájára való felvételhez. A rajz összes elrendezése önálló lappá változik a rajzlapok listájában. Eltávolíthat egyes rajzlapokat, amelyeket nem kíván a rajzkészlet részévé tenni. Az elrendezéseket inicializálni kell (papírméretüket az oldalbeállításban a 0 x 0 mérettől eltérő méretűre kell állítani), mielőtt közzétehetők lennének.
    Megjegyzés: Ha az összes elrendezést használni szeretné, amikor lapokat ad egy rajzkészlethez, ügyeljen arra, hogy az Elrendezések bevétele a lapok hozzáadásakor beállítás engedélyezve legyen a helyi menüben.
    • Modellelrendezések felvétele. Ha egy nem inicializált (az oldalbeállításban meg nem adott, vagy 0 x 0 méretűre állított) modellelrendezést felvesz, az a laplista Státusz oszlopában Az elrendezés nincs inicializálva állapotúként lesz megjelölve. Nyomtatható, ha kiválaszt hozzá egy felülbíráló oldalbeállítást a Közzététel párbeszédpanel Oldalbeállítások oszlopának legördülő listájából.
    Megjegyzés: Ha a modellt használni szeretné, amikor lapokat ad egy rajzkészlethez, ügyeljen arra, hogy a Modell bevétele a lapok hozzáadásakor beállítás engedélyezve legyen a helyi menüben.
    • Lapok eltávolítása. A listáról lapok eltávolításához jelölje ki a kívánt lapokat a listán. Kattintson a Lapok eltávolítása gombra. Az összes lap eltávolításához kattintson a jobb gombbal a kijelölésre. Válassza a Mindegyik eltávolítása parancsot.
    • Lapok átrendezése. A lapok átrendezéséhez, azaz valamelyikük egy hellyel feljebb vagy lejjebb helyezéséhez jelölje ki a kívánt lapot. Kattintson a Lap mozgatása felfelé vagy a Lap mozgatása lefelé gombra. A rajzkészlet lapjai a listában látható sorrend szerint tekinthetők meg vagy nyomtathatók ki.
    • Lapok átnevezése. Lap átnevezéséhez jelölje ki azt a listán, és kattintson rá a jobb gombbal. Válassza a Lap átnevezése menüpontot. Adja meg az új lapnevet.
    • Oldalbeállítás megváltoztatása. Egy elrendezés oldalbeállításának megváltoztatásához jelölje ki a lapot, majd az Oldalbeállítás listában válasszon ki egy elnevezett oldalbeállítást a listából, vagy válasszon ki egy vagy több lapot, és kattintson a jobb gombbal. Kattintson az Oldalbeállítás megváltoztatása menüpontra. Az Oldalbeállítás listából válasszon ki egy oldalbeállítást, vagy válassza ki az Importálás elemet, hogy az oldalbeállításokat más rajzokból importálja. Az Oldalbeállítások importálása párbeszédpanelen jelöljön ki egy rajzot egy vagy több oldalbeállítással. Kattintson az Importálás gombra. Az Oldalbeállítás listán jelöljön ki egy elnevezett oldalbeállítást.
    Megjegyzés: Módosítsa az oldalbeállítást az egyes elrendezéseknél a kívánt eredménynek megfelelően. Modelltér-oldalbeállítások csak modelltérrajzlapokra, papírtér-oldalbeállítások pedig csak papírtérlapokra alkalmazhatók.
    • Lapok másolása. Egy vagy több rajzlap másolásához válassza ki a lapokat a listából, majd kattintson a jobb gombbal. Kattintson a Kiválasztott lapok másolása menüpontra. A másolt rajzlapok a lista végéhez kiemelten adódnak hozzá. Ha egy lap másolódik, a neve az eredeti lapnév végéhez kapcsolódó -Másolat(n) toldalékkal jön létre. Ha például egy Vízvezeték nevű lap másolatát hozza létre, a másolt lap neve Vízvezeték-Másolat(1)lesz. Minden alkalommal, amikor ugyanazt a lapot másolja, az n számláló értéke eggyel nő. A lapok másolatainak létrehozásával ugyanazokat a rajzlapokat különböző oldalbeállításokat és egyéb beállításokat adhat meg.
  3. Amikor a rajzlaplista a kívánt rajzkészletnek megfelelően van összeállítva és beállítva, kattintson a Lista mentése gombra.
  4. A Lista mentése másként párbeszédpanel Fájlnév mezőjében adjon nevet a listának. Kattintson a Mentés gombra.

    A rajzkészlet lista DSD (Drawing Set Descriptions - Rajzkészlet-leírások) fájlként mentődik.