Információk a térképek képeiről

A térképek képei olyan négyszögletes objektumok, amelyek az online térkép valamely részének gyorsítótárazott képét tartalmazzák. A térképek képei a megfelelő földrajzi koordinátáknál ágyazódnak be a rajzterületbe.

Térkép képének létrehozása

Egy térkép képének létrehozásához rögzítse az egyik elrendezés nézetablakában vagy a Modell lap aktuális nézetében megjelenített online térképet. A térkép képét úgy is létrehozhatja, hogy az online térképen rögzít egy négyszögletes területet. A térképek képei az aktuális fólián, a világ koordináta-rendszerben (VKR) vagy az azzal párhuzamos síkon hozhatók létre. A térképek képei a megjelenítési sorrend aljára, közvetlenül az online térkép fölé ágyazódnak be.

A térkép képe és az online térkép összehasonlítása

A térkép képe a raszterképekhez hasonlóan nagyítható és kicsinyíthető. Az online térképpel ellentétben a felbontása és az általa tartalmazott részletek nem változnak. Csak a nagyítás változtatható.

Ugyanúgy, ahogyan az online térkép, a térkép képe is tartalmaz egy hivatkozást az online térképszolgáltatásra. Így szükség esetén új képeket tölthet le az online térképszolgáltatásból, és frissítheti a térkép képét. Módosíthatja a térkép képének felbontását is, ha frissíti egy eltérő felbontású képpel.

Az online térképpel szemben a térképek képei nem ideiglenes grafikák, és kinyomtathatja és megjelenítheti a térkép képeit akkor is, ha nem csatlakozik az Autodesk-fiókjához. Mivel a program a rajzzal együtt menti őket, a térképképek csak akkor módosulnak, ha frissíti vagy szerkeszti azokat.

Fogó szerkesztés viselkedése

A térképek képei négyszögletű határvonallal rendelkeznek. Ez a határvonal ugyanúgy viselkedik, mint egy elrendezési nézetablak határvonala. Ha felnagyítja a térkép képét a határvonal fogóval végzett szerkesztése révén, a kép mérete nem változik. Ehelyett a határvonal lesz nagyobb, és a térkép képének további részeit teszi láthatóvá.

Ha a térkép képét a határvonal fogóval végzett szerkesztése révén elforgatja, az elfordul, és az általa lefedett új területnek megfelelő térképet jeleníti meg. Hasonlóképpen, ha a határvonal húzásával áthelyezi a térképképet, az az adott területnek megfelelő térképet fogja megjeleníteni.

A térkép képe a fogóval végzett minden szerkesztés esetén letölti az új képet az online térképszolgáltatásból, és kitölti a határvonal által lefedett területet. Így csak akkor szerkesztheti a térkép képét, ha be van jelentkezve az Autodesk-fiókjába.

A térkép képét tartalmazó fóliát zárolhatja, így nem lehet véletlenül törölni, áthelyezni vagy átméretezni a képet.

Megjegyzés: Ha úgy hajt végre fogóval végzett szerkesztést a térképképen, hogy közben nem csatlakozik az internethez, a térkép képe üresen jelenik meg. Amint bejelentkezik az Autodesk-fiókjába, a térkép képe letölti a friss képet az online térképszolgáltatásból.

Vizuális fejlesztések

A képernyőn történő megjelenítés optimális felbontása általában nem megfelelő a nyomtatáshoz. Ha szabályozza a térképek képeinek felbontását, minimálisra csökkentheti azok pixelessé válását a nyomtatás során. Amikor módosítja a felbontást, a térkép képe letölti a friss képet az online térképszolgáltatásból. Így csak akkor módosíthatja a felbontást, ha be van jelentkezve az Autodesk-fiókjába.

A KÉPBEÁLL paranccsal szabályozhatja a térkép képének fényerő-, kontraszt- és halványítási beállítását. Ezzel a funkcióval kijavíthatja a láthatósági problémákat abban az esetben, ha a térkép felső részének geometriája nem látszik megfelelően a térképképen.

Korlátozások

Az alábbi szerkesztőparancsok nem alkalmazhatók a térképképeken: