Információk az online térképről

Ha a rajz tartalmaz földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó információt, és be van jelentkezve az Autodesk-fiókjába, megjeleníthet egy online térképszolgáltatótól származó térképet az aktuális nézetablakban.

Az online térkép egy ideiglenes grafika, amelyet az online térképszolgáltatás dinamikusan szolgáltat. A nézetablakon belül található valamennyi egyéb rajzobjektum mögött jelenik meg, és a rajzfájlhoz csatolt GIS koordináta-rendszer terjedelmét fedi le. Mivel az online térkép ideiglenes grafika, nem nyomtatható ki, valamint nem jeleníthető meg, ha nincs bejelentkezve az A360 szolgáltatásba. Az online térkép egy másik hátránya, hogy általában nagy területeket fed le – sokkal nagyobbakat, mint egy tipikus CAD-projekt.

Ha ki kell nyomtatnia vagy meg kell jelenítenie egy térképet, amikor offline állapotban van, „rögzítheti” a kívánt területet, egy, a térkép képeként ismert objektumban. A térkép képét beágyazza a program a rajzterületre az online térkép felett, és a rajzzal együtt menti. Az online térképpel ellentétben a térkép képe nem ideiglenes grafika, így nyomtatható. Akkor is elérhető, ha nincs bejelentkezve az Autodesk-fiókjába.

Térképstílusok

A térképet műholdfelvételként (légi stílusú térkép) vagy vektorképként (út stílusú térkép) jeleníti meg. A térképet a légi és az út stílusú képek keverékeként is megjelenítheti. Ha a rajzterület több nézetablakba van felosztva, akkor mindegyik nézetablaknak lehet saját térképstílusa.

Térképek használata a párbeszédpaneleken

Az online térkép a Földrajzi elhelyezkedés párbeszédpanelen is megjelenik. Lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a földrajzi jelölőként használt referenciapontot. Ha korlátozni szeretné a számítógépre letöltött adatok mennyiségét, dönthet úgy, hogy nem használ online térképadatokat. Ebben az esetben a rendszer nem csatlakozik a térképszolgáltatáshoz, és a térképek úgy viselkednek, mintha nem csatlakozna az internethez.

Megjegyzés: Ha online térképeket tartalmazó rajzfájlokat oszt meg a korábbi kiadásokban találhatókkal, azok esetén javasolt 64 bites rendszert használni az online térkép használata során. Az online térképek 32 bites rendszeren való használata a rendszer lelassulását eredményezheti.