Információk szöveges jegyzetek létrehozásáról

A rajzokba beillesztett szövegek számos különféle információt hordozhatnak. Lehetnek bonyolult specifikációk, címpecsét-információk vagy címkék.

Egysoros szöveg

A rövid, egyszerű bejegyzésekhez használjon egysoros szöveget. Minden szövegsor egy önállóan áthelyezhető, újraformázható, vagy egyéb módon megváltoztatható objektum.

Bekezdéses szöveg

Hosszabb bejegyzésekhez vagy speciális formázást igénylő szövegekhez használjon bekezdéses szöveget. A bekezdéses szöveg a következőket támogatja:

Megjegyzés: Méretben vagy tűrésben lévő szöveget a méretezési parancsok használatával hozhat létre. Létrehozhat mutatóval rendelkező bekezdéses szövegeket is.

Szövegstílusok

A szövegstílussal állíthatja be a betűtípust, a betűméretet, a dőlésszöget, a tájolást és a szöveg egyéb jellemzőit. Szövegobjektum beszúrásakor a program az aktuális szövegstílus beállításait alkalmazza arra.

Alapértelmezés szerint a Standard szövegstílus van beállítva minden rajzban. Igény szerint hozhat létre és módosíthat szövegstílusokat. Miután létrehozta a szövegstílusok szabványos készletét, mentheti a rajzot sablonfájlként (.dwt), amelyet az új rajzok elkezdésekor használhat.

Aktuális fólia Felülírás

Alapértelmezés szerint az összes új objektum a jelenlegi rétegen jön létre. Új szöveges és többvonalas szövegobjektumok esetében a TEXTLAYER rendszerváltozóval megadhat egy alapértelmezett fóliát, amely eltér az aktuális fóliától. A Feliratozás lap szövegpaneljén található fólia-felülírási legördülő listát is használhatja (csak Windows rendszeren).

Elforgatott nézetek

A mutatóvégek, a méretek összetevői és a szöveges objektumok a létrehozásukkor az FKR tengelyeiről veszik a vízszintes és függőleges tájolásukat. A rajz egy nézetének elforgatásakor első alkalommal az FKR / Nézet beállítással megadhatja, hogy a vízszintes és függőleges irányok ne az elforgatott nézethez, hanem a rajzhoz képest legyenek értelmezve.