Közzététel párbeszédpanel

Olyan rajzlapokat ad meg, amelyeket közzététel céljából többlapos rajzkészletként állíthat össze, rendezhet át, nevezhet át, másolhat és menthet.

KÖZZÉTESZ (parancs) Keres

A rajzot közzéteheti DWF-, DWFx-, vagy PDF-fájlként, illetve elküldheti nyomtatási fájlként a nyomtatott példány oldalbeállításaiban megnevezett nyomtatónak. Ezt a rajzlaplistát DSD- (Rajzkészlet-leírások - Drawing Set Descriptions) fájlként mentheti. A mentett rajzkészletekkel az aktuális lista lecserélhető, vagy azok hozzáfűzhetők a listához újabb közzététel céljából.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Laplista

Megjeleníti az aktuális rajzkészlet- (DSD) vagy nyomtatásiköteg- (BP3) fájlt.

Laplista betöltése gomb

Megjeleníti a Laplista betöltése párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), amelyen kiválaszthatja a betölteni kívánt DSD-fájlt vagy BP3 (Batch Plot - kötegelt nyomtatási) -fájlt. Ha már szerepel rajzlaplista a Rajzlapok közzététele párbeszédpanelen, megjelenik a Lecserélés vagy hozzáfűzés párbeszédpanel. A meglévő rajzlaplista lecserélhető az új lapokkal, vagy azok hozzáfűzhetők az aktuális listához.

Laplista mentése gomb

Megjeleníti a Lista mentése másként párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), amelyen DSD-fájlként mentheti a rajzok aktuális listáját. A DSD-fájlok rajzfájlok listáit írják le, illetve az azokban található elrendezések meghatározott listáit.

Közzététel ide:

Meghatározza a laplista közzétételének publikálási módját. Közzétehet többlapos DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlba (egy elektronikus rajzkészletbe) vagy a lapbeállításokban megnevezett nyomtatóra (egy papírrajzkészletbe vagy nyomtatási fájlok készletébe).

Oldalbeállításban szereplő nyomtató

Jelöli, hogy az oldalbeállításban az egyes lapbeállításoknál megadott kimeneti eszközök lesznek használva.

DWF, DWFx és PDF

Kiválasztja a kimeneti fájlformátumot: DWF, DWFx vagy PDF.

PDF-beállítás
Betölti a közzétételi lehetőségeket egy nyomtatókonfigurációs fájlból, amely tartalmazza a PDF-fájlok megadott célra történő létrehozásához szükséges előre konfigurált beállításokat. A PDF-beállítás neve általában jelzi a célját is.

Az összes megnyitott rajz automatikus betöltése

Ha be van jelölve, akkor az összes megnyitott dokumentum (elrendezés és/vagy modelltér) automatikusan betöltődik a közzétételi listába. Ha nincs bejelölve, akkor csak az aktuális dokumentum tartalma töltődik be a közzétételi listába.

Laplista gombok

Lapok hozzáadása gomb

Megjeleníti a Rajzok kiválasztása párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), amelyen kiválaszthatja a rajzlapok listájához hozzáadni kívánt rajzokat. Ezekből a fájlokból ki lesz vonva az elrendezések neve, és egy lapot ad hozzá a rajzlapok listájához minden egyes elrendezés és modell után.

A kezdeti rajzlapnevek az eredeti rajz nevéből és az elrendezés nevéből vagy a Modell szóból lesznek létrehozva, kötőjellel (-) elválasztva.

Lapok eltávolítása gomb

Eltávolítja a kiválasztott rajzlapokat a lapok listájából.

Lap mozgatása felfelé gomb

A kiválasztott lapokat egy hellyel feljebb mozgatja a listában.

Lap mozgatása lefelé gomb

A kiválasztott lapokat egy hellyel lejjebb mozgatja a listában.

Előnézet gomb

A NYOMTKÉP parancs végrehajtásával úgy jeleníti meg a rajzot, ahogy az a papíron látható a nyomtatáskor. A nyomtatás előnézetből való kilépéshez és a Közzététel párbeszédpanelhez történő visszatéréshez nyomja le az ENTER billentyűt, vagy kattintson a jobb gombbal és kattntson a Kilépésre a helyi menün.

Megjegyzés: Ha a lap oldalbeállítása 3D DWF, az Előnézet gomb nem használható. (Az AutoCAD LT programban nem alkalmazható)

Közzétenni kívánt lapok

A közzétételhez felhasználandó rajzlapok listája. A lap beállításainak módosításához kattintson az Oldalbeállítás oszlopra. A helyi menü segítségével lapokat adhat hozzá és más módosításokat is eszközölhet a listában.

Lap neve

A rajz nevét és az elrendezés nevét egyesíti kötőjellel (-). A modell lapot csak akkor tartalmazza, ha a Modell bevétele a lapok hozzáadásakor opció ki van választva. Lapokat a helyi menü Kiválasztott lapok másolása pontjára kattintva másolhat. A Lap neve beállításnál látható nevet a helyi menü Lap átnevezése pontjára kattintva változtathatja meg. A rajzlap nevének a DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlon belül egyedinek kell lennie. A helyi menü szintén szolgáltat opciót a lista összes lapjának eltávolításához.

Megjegyzés: A Közzétenni kívánt lapok listájában a rajzlapok megjelenését a PUBLISHALLSHEETS rendszerváltozó szabályozza.
Oldalbeállítás / 3D DWF

Megjeleníti a lap elnevezett oldalbeállítását. Az oldalbeállítást az oldalbeállítás nevére kattintva és egy másik listabeli oldalbeállítás kiválasztásával változtathatja meg. A Modell lap rajzlapjaira csak a Modell lap oldalbeállítások, a papírtér elrendezéseire csak a papírtér oldalbeállítások alkalmazhatók. Válassza ki az Importálás listaelemet az oldalbeállításoknak egy másik DWG-fájlból, az Oldalbeállítások importálása a közzétételhez párbeszédpanel (egy normál fájlkiválasztó párbeszédpanel) segítségével történő importálásához.

A modelltéri lapok oldalelrendezéseként 3D DWF vagy 3D DWFx állítható be. A laplistán lévő elrendezések esetén nem érhető el a 3D DWF opció.

Megjegyzés: A 3D DWF- és DWFx-fájlok az AutoCAD LT programban nem érhetők el.
Állapot

Megjeleníti a lap állapotát, ha az be van töltve a lapok listájába.

Részletek megjelenítése

A Kiválasztott lap információi és Kiválasztott oldalbeállítás információ területeket rejti el és jeleníti meg.

Kijelölt lapok részletei

A következő információt jeleníti meg a kiválasztott oldalbeállításról: nyomtatási eszköz, nyomtatás mérete, nyomtatás léptéke és részletek.

Közzétételi beállítások információi

Megjeleníti az aktuálisan kiválasztott közzétételi beállítások összegzését.

Hely

Megadja a mappát a DWF-, DWFx- és PDF-fájlok létrehozásához. Ez az opció csak akkor érhető el, ha az Oldalbeállításban szereplő nyomtató beállítást választja a Közzététel ide: mezőben. Ha a lapok listájában szereplő lapok bármelyikének az oldalbeállítása DWF-, DWFx- vagy PDF-fájlba való nyomtatásra van beállítva, akkor a megadott mappában lesznek létrehozva.

Közzétételi beállítások/Lapkészlet közzétételi beállításai

Megnyit egy párbeszédpanelt, amelyen személyre szabhatja a Közzététel ide mezőben kiválasztott nyomtató beállításait. A gomb elnevezése Lapkészlet közzétételi beállításai, ha a Közzététel párbeszédpanelt a Lapkészletkezelőből hívja elő. A gomb elnevezése Közzétételi beállítások, ha a Közzététel párbeszédpanelt máshonnan hívja elő.

Közzétételi kimenet

Példányszám

A közzéteendő fizikai másolatok számát adja meg. Több másolat közzétételéhez minden laphoz meg kell adni egy oldalbeállítást, a Közzététel ide legördülő listában pedig az Oldalbeállításban szereplő nyomtató lehetőséget kell kiválasztani.

Ha az oldal beállításai között a Nyomtatás fájlba vagy a Közzététel DWF/DWFx/PDF formátumban lehetőség lett kiválasztva, akkor az ott beállított szám figyelmen kívül lesz hagyva, és egyetlen nyomtatási fájl jön létre.

Pontosság

Szakterületére (gépészet, építészet, építőmérnöki feladatok) optimalizálja a DWF-, DWFx- és PDF-fájlok felbontását. A Pontosságbeállítás-kezelőben egyéni pontosságbeállítást is megadhat.

Ez a beállítás felülírja a .PC3 illesztőprogrambeli felbontásbeállítást. Ez a lehetőség szürkén jelenik meg, ha nem választott ki fájltípust a Közzététel ide: legördülő listán.

Megjegyzés: A pontosságfelülírást a program a 3D DWF-fájlba exportált modell-lapokra nem alkalmazza. (Az AutoCAD LT programban nem alkalmazható)
Nyomtatási pecsét használata

Elhelyez egy nyomtatási pecsétet mindegyik rajz meghatározott sarkára, és naplózza azt egy fájlba. A nyomtatási pecsét adatai a Nyomtatási pecsét párbeszédpanelen adhatók meg.

Bár ez a jelölőnégyzet azoknál a lapoknál is használható marad, amelyeknél 3D DWF közzététel lett beállítva, a program akkor sem ad hozzá nyomtatási pecsétet a 3D DWF-, illetve 3D DWFx-fájlokhoz, ha a jelölőnégyzet be van jelölve. (Az AutoCAD LT programban nem alkalmazható)

Nyomtatási pecsét beállításai

Megjeleníti a Nyomtatási pecsét párbeszédpanelt, amelyen megadhatja az időpecsétre alkalmazni kívánt információkat, például a rajz nevét és nyomtatási léptékét

Közzététel a háttérben

A kijelölt lap(ok) háttérben történő közzétételét kapcsolja be, illetve ki.

A háttérben futó közzétételt beállíthatja a Beállítások párbeszédpanel Nyomtatás és közzététel lapján is (OPCIÓK parancs). Jelölje be a Háttérfeldolgozás beállításai csoport Közzétételi négyzetét.

A közzététel fordított sorrendben történik

Kiválasztásakor, a lapok továbbítása a plotterre fordított sorrendben történik. Ez az opció csak akkor érhető el, ha az Oldalbeállításban szereplő nyomtató opció ki van választva.

Megnyitás megjelenítőben, ha kész

A közzététel befejeztekor a DWF-, DWFx-, illetve PDF-fájl megnyílik egy megtekintő alkalmazásban.

Közzététel

Megkezdi a közzétételt. Egy vagy több egylapos DWF-, DWFx-, illetve PDF-fájlt, vagy egyetlen többlapos DWF-, DWFx-, illetve PDF-fájlt hoz létre vagy nyomtat egy eszközre vagy fájlba, a Közzététel ide területen megadott beállítástól és a Közzététel beállításai párbeszédpanelen kiválasztott beállításoktól függően.

A közzétett rajzkészlettel kapcsolatos információ megjelenítéséhez, beleértve bármilyen hibaüzenetet, kattintson A nyomtatási/ közzétételi jelentés elérhető ikonra az állapotsor jobb oldalán található tálcán. Erre az ikonra kattintva megjelenik a Nyomtatás és közzététel részletei párbeszédpanel, amely a befejezett nyomtatási és közzétételi feladatokkal kapcsolatos információkat biztosít. Ez az információ is belekerül a Nyomtatási és közzétételi naplófájlba. Ennek az ikonnak a helyi menüje a legutóbb közzétett DWF-, DWFx- vagy PDF-fájl megtekintésére alkalmas menüelemet is tartalmaz.