DWG-összehasonlítás eszköztár

A rajzoknak az aktuális rajzzal való összehasonlítása során beállításokat és parancsokat jeleníti meg.

Az eszköztár parancsai és beállításai

Az összehasonlítási műveletek indításakor megjelenik a DWG-összehasonlítás eszköztár.

A következő vezérlők érhetők el.

Beállítások panel

A Beállítások panelen szabályozható a megjelenített eltérések típusa, a revízióbuborékok, a sraffozás- és szövegobjektumok megjelenítése, valamint a használt színek. Ha gyakran módosítja a beállításokat, a kényelmesebb hozzáférés érdekében rögzítheti a Beállítások panelt. A jobb áttekinthetőség érdekében az alábbi képen színvakok számára is látható színeket használtunk.

Különbség
A villanykörte ikon segítségével kapcsolható be és ki az objektumok láthatósága az összehasonlítás eredményrajzán. A színmintákra kattintva más színeket is kiválaszthat. A Megjelenítési sorrend beállítás szabályozza, hogy mi jelenjen meg legfelül, ha az objektumok átfedésben vannak.
Revízióbuborékok
A revízióbuborékok az aktuális és az összehasonlítandó rajzok közötti eltérések körül jelennek meg, és változáskészletekbe csoportosítják azokat. A változáskészletek egymáshoz közel eső objektumok, amelyeket a rendszer egy automatikusan meghatározott közös revízióbuborékba sorol. A revízióbuborék színének módosításához kattintson a Buborék megjelenítése ikonra.
Megjegyzés: Az összehasonlítási revízióbuborékokban lévő ívek mérete közvetlenül nem szabályozható. A méretüket a rajz kiterjedéseinek mérete határozza meg.
  • Négyszögletes. Egy külön téglalap alakú revízióbuborékot jelenít meg mindegyik változáskészlet körül a változások jelöléséhez.
  • Poligon. Poligon revízióbuborékokat hoz létre az egyes eltérések körül lévő változásjelölő téglalapok összevonásával.
  • Méret. A változáskészletek és az egyes revízióbuborékok létrehozásához használt téglalapok közötti eltolási távolságot szabályozza.
Szűrők
A szűrők segítségével kizárhat szövegeket vagy sraffozási objektumokat az összehasonlítási eredményből.

Összehasonítás váltása – Be vagy Ki

Ki- vagy bekapcsolja az összehasonlítási eredmények megjelenítését az aktuális rajzban

Előző vagy következő

Kinagyítja az aktuális rajzban lévő változáskészleteket egymás után.

Objektumok importálása

Elindítja a COMPAREIMPORT parancsot. Amikor a promptban kiválasztja az objektumokat, kizárólag az aktuális rajzban még jelen nem lévő objektumok választhatók ki. Így megbízhatóan csak olyan objektumok importálhatók, amelyek csak az összehasonlítási rajzban szerepelnek.

Pillanatfelvétel exportálása

Elindítja az ÖSSZEHASONLÍTÁSEXPORT parancsot. Az összehasonlítás eredményét egy új rajzfájlba, az úgynevezett pillanatfelvétel-rajzba exportálja. A DWG-összehasonlítás Pillanatfelvétel eszköztára a pillanatfelvétel-rajzok megnyitásakor jelenik meg.

Ez az eszköztár hasonló a DWG-összehasonlítás eszköztárhoz, és egy Beállítások panelt, valamint az Előző és Következő vezérlőket tartalmazza.

Összehasonlítás bezárása

Elindítja az ÖSSZEHASONLÍTÁSBEZÁR parancsot, amely kilép az összehasonlításból az aktuális rajzban.