A DWG-összehasonlítás korlátai

A rajzok összehasonlítása nem támogatja az AutoCAD-nek és az AutoCAD specializált eszközkészleteinek minden objektumtípusát.

Az AutoCAD-objektumtípusok korlátozásai

A DWG-összehasonlítás nem támogatja az AutoCAD minden objektumtípusát. A kivételek az OLE-objektumok, a kamerák, a földrajzi adatok, a Map 3D GIS-objektumai, a nem DWG alávetítések, a képek, a koordinációs modellek és a pontfelhők.

Az AutoCAD specializált eszközkészleteinek korlátozásai

Az összehasonlítás során az elektromos és gépészeti objektumok importálása az AutoCAD másolási/beillesztési funkciójához hasonló módon működik, eltérően az AutoCAD Electrical és az AutoCAD Mechanical eszközkészleteinek normál működésétől. Ennek eredményeként bizonyos eszközkészlet-összetevők egyéni funkciói a továbbiakban nem működnek.

Az alábbi táblázatok az AutoCAD Electrical és az AutoCAD Mechanical specializált eszközkészleteivel létrehozott rajzok elsődleges korlátozásait ismertetik.

Az AutoCAD Electrical eszközkészlet korlátozásai

Elektromos objektumok Az összehasonlítás-importálási parancs kimenete
Drótok A drótok bizonyos tulajdonságai (például a szín és a méret) megszűnnek. A drótadatok a projektben fóliákként érhetőek el, és nem importálhatóak a rajz-összehasonlítási módba.
Drótszám A drótszám nem lesz hozzárendelve a dróthoz. Az importált drótszám és a drót között nem lesz kapcsolat.
Forrás-/célnyilak Az importált forrás- és célnyilakhoz nem a helyes drótszámok tartoznak majd. A forrás- és a célnyilak között az egymás közötti kapcsolatot is elvesztik.
Sématerminálok Ezeknek a blokkoknak megmaradnak az elektromos tulajdonságai, a terminál drótszámai viszont nem lesznek frissítve.
Buborékok Az importált buborékok nem lesznek csoportba foglalva, és csak szétvetett geometriai objektumokként lesznek elérhetőek.

Az AutoCAD Mechanical eszközkészlet korlátozásai

Gépészeti objektumok Az összehasonlítás-importálási parancs kimenete
Gépészeti szimbólumok Az objektumhoz csatolt gépészeti szimbólum importálásakor a társított objektum is importálva lesz. Ha például a hegesztési jel egy téglalaphoz van csatolva, a hegesztési jel importálásakor a program importálja a téglalap objektumot is.
Szabványos alkatrészek Szabványos alkatrész importálásakor a darabjegyzék (DBJ) nem frissül, hacsak nem jelöli ki a szabványos alkatrész társítottalkatrész-hivatkozását is.
Végeselemes-vizsgálati (FEA-) és egyéb számítási objektumok Az FEA-objektumok importálása az objektumok gépészeti adatait nem viszi át, és az objektumok blokkokként lesznek importálva.

Az AutoCAD Architecture eszközkészlet korlátozásai

Építészeti objektumok Az összehasonlítás-importálási parancs kimenete
Általános AEC-objektumok Az AEC-objektumokhoz csatolt építészeti (AEC-) objektumok importálásakor a társított objektum is importálva lesz. Ha például ajtó vagy ablak van egy falhoz csatolva, az ajtó vagy ablak objektum importálásakor a program importálja a társított fal objektumot is.

Az AutoCAD MEP eszközkészlet korlátozásai

Építészeti objektumok Az összehasonlítás-importálási parancs kimenete
Általános MEP-objektumok Az MEP-objektumokhoz csatolt MEP-objektumok importálásakor a társított objektum is importálva lesz. Ha például csőszerelvény van egy csőhöz csatolva, a csőszerelvény importálásakor a program importálja a társított cső objektumot is.