-DWFCSATOL (parancs)

A parancspromptból csatoljon egy DWF alávetítést.

Amikor alávetítésként csatol egy DWF- vagy DWFx-fájlt, a hivatkozott fájlt az aktuális rajzhoz csatolja. A hivatkozott fájlban bekövetkezett minden módosulás az aktuális rajzban is megjelenik a rajz megnyitása, illetve újrabetöltése után.

A -DWFCSATOL parancsot úgy is elindíthatja, hogy egy DWF-fájlt ráhúz egy rajzablakra.

Megjegyzés: Ha a DWF- vagy DWFx-fájlokhoz az Autodesk Vault kliensszerverről szeretne hozzáférni, akkor a Vault fájlmegnyitó párbeszédpanelje felülbírálja a DWF-fájl kiválasztása párbeszédpanelt. A Vault kliensszerverhez történő hozzáférése csak az Autodesk Éves Szoftverkövetéssel rendelkező ügyfeleknek van. (A Vault az AutoCAD LT programban nem érhető el.)

A következő promptok jelennek meg.

A csatolni kívánt DWF-fájl elérési útja

A DWF-alávetítés fájl teljes fájlnevét adja meg. A fájlnevek legfeljebb 255 karaktert tartalmazhatnak, amelyek betűk, számok, szóközök és bármilyen, a Microsoft Windows vagy e program által nem használt speciális karakterek lehetnek.

A hullámvonal (~) karakter beírása megjeleníti a DWF-fájl kiválasztása párbeszédpanelt (ami egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanel).

A hibák elkerülésére a fájlnév megadásakor javasolt a DWF-fájlt és elérési útvonalát az alábbiak szerint megadni:

útvonal\fájlnév.dgn

vagy

„útvonal\fájlnév.dgn”

Ha az érvényes DWF-fájlnevet kiterjesztés nélkül adja meg, akkor a program ad hozzá kiterjesztést, és megkeresi a fájlt.

Lap neve

Megadja a lap nevét. A rajzlaplistához írja be a ? karaktert.

Listázandó rajzlap(ok)

A DWF-fájlban lévő lapokat egy külön szöveges ablakban sorolja fel.

Beillesztési pont

Meghatározza a kijelölt DWF-fájl beillesztési pontját.

Léptéktényező

A kiválasztott DWF-alávetítés léptéktényezőjét és a léptéktényező mértékegységét adja meg.

Ha az INSUNITS értéke „egység nélküli”, vagy az alávetítés nem tartalmaz felbontási információt, akkor a léptéktényező a kép AutoCAD egységekben mért szélessége lesz. Ha az INSUNITS olyan egységet tartalmaz, mint például a milliméter, centiméter, hüvelyk vagy láb, és az alávetítés rendelkezik felbontás információval, akkor a léptéktényezőt azután alkalmazza a program, hogy a kép valódi léptéktényezőjét AutoCAD egységekben határozta meg a program.

Elforgatás

A parancspromptnál egy szögérték beírásával vagy a képernyőre való kattintással adja meg a kiválasztott DWF-alávetítés elforgatásának szögét.