Bekezdés párbeszédpanel

Megadja a bekezdések és a bekezdések első sorának behúzását.

BSZÖVEG (parancs) Keres: Kattintson a jobb gombbal a kijelölt szövegre > Bekezdés

Megadja a tabulátorokat, behúzásokat, szabályozza a bekezdés igazítását, bekezdés- és sorközét.

Megjegyzés: Az AutoCAD 2007-ben és a korábbi kiadásokban nem minden új bekezdésre és bekezdés-sorközre vonatkozó opció támogatott.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Tabulátor

Tabulátorbeállító opciókat jelenít meg, beleértve a tabulátorok hozzáadását és eltávolítását is. Az opciók többek között a következőket tartalmazzák: balra, középre, jobbra, tizedes igazítás. Tabulátorok a Helyi szövegszerkesztő vonalzóján a Tabulátorkiválasztó gomb segítségével is beállíthatók.

Tizedesjegyek stílusa

Az aktuális felhasználó nyelve alapján beállítja a tizedesjegyek stílusát. Tizedesjelként pont, vessző és szóköz adható meg; és egyéb opciók is megadhatók. Ezek a beállítások megőrződnek a rajzban, még a nyelvi környezet megváltoztatása esetén sem módosulnak.

Bal oldali behúzás

Az aktuális vagy a kiválasztott bekezdések első sorának bal oldali behúzását (függő behúzás) állítja be.

Jobb oldali behúzás

A behúzást az egész kiválasztott vagy aktuális bekezdésre alkalmazza.

Bekezdés igazítása

Beállítja az igazításra vonatkozó tulajdonságokat az aktuális vagy kiválasztott bekezdésekre.

Bekezdés térköze

Az aktuális vagy kiválasztott bekezdések előtti és utáni térközt adja meg. Két bekezdés távolsága a felső bekezdést követő és az alsó bekezdést megelőző térközérték összege.

Bekezdés sorköze

Az aktuális vagy a kiválasztott bekezdések egyes sorainak egymástól mért távolságát adja meg.

  • Pontosan: A felhasználó által megadott tetszőleges mértékegységben adja meg a sorköz értékét. A sormagasság módosítása nincs hatással a sorközre.
  • Többszörös: A sorköz pontos értékének megadása helyett a sorköz méretét a szöveg magasságához viszonyítva adja meg. Ha egy sorban nem egyforma magas a szöveg, akkor a sorköz meghatározásánál a sorban előforduló legnagyobb szövegmagassággal számol a program.
  • Legalább: A sorköz meghatározásához egyaránt figyelembe veszi a felhasználó által megadott tetszőleges értéket és a szövegmagasságot. Ha a szövegmagasság kisebb, mint a tetszőlegesen megadott érték, akkor a sorközt a program a felhasználó által megadott érték alapján állapítja meg. Ha a szövegmagasság a nagyobb, akkor a sorköz megegyezik a szövegmagassággal.