További információk a szöveglépték és -igazítás megváltoztatásáról

Megváltoztathatja egy vagy több szöveg- vagy attribútumobjektum léptékét vagy beillesztési pontjait egyidejűleg anélkül, hogy az objektumok elhelyezése megváltozna.

Több szövegobjektum léptékének megváltoztatása

Egy rajz több száz szövegobjektumot is tartalmazhat, melyek léptékezésére lehet szükség, és az egyenkénti léptékezés rengeteg időt venne igénybe. Használja a SZÖVEGLÉPTÉK parancsot egy vagy több szövegobjektum, mint például szöveg, bekezdéses szöveg vagy attribútumok léptékének megváltoztatására. Meghatározhat egy relatív léptéktényezőt vagy egy abszolút szövegmagasságot, vagy méretezheti a kijelölt szöveget, hogy az illeszkedjen egy létező szöveg magasságához. Mindegyik szövegobjektum méretezése ugyanazzal a léptéktényezővel történik, és mind megtartják az aktuális helyzetüket.

Szövegmagasság konvertálása a modelltér és a papírtér között

A TÉRMÉR parancs kiszámítja a modelltér és a papírtér mértékegységei közötti ekvivalens hosszértékeket. A TÉRMÉR parancs transzparens használatával a parancsokhoz egy másik térhez viszonyított távolság- és hosszértékeket adhat meg. Létrehozhat egy olyan szövegobjektumot a modelltérben, amelynek magassága megegyezik az elrendezés másik szövegének magasságával. A modelltérből beírhatja:

Parancs: szöveg

Adja meg a szöveg kezdőpontját vagy [Igazít/Stílus]: 1,3

Adja meg a magasságot <0.375>: 'térmér

>>Adja meg a papírtér távolságot <1.000>: 3/8

A SZÖVEG parancs folytatása

Adja meg a magasságot <0.375>: 1.173

Amikor a parancsot befejezte, a modelltérben 1.173 magas szövegobjektum került létrehozásra, mely az elrendezésből nézve 3/8-nak látszik.

Megjegyzés: A TÉRMÉR parancs nem érhető el a Modell lapról vagy perspektivikus nézetben.

Szövegobjektumok igazításának módosítása a helyük megváltoztatása nélkül

Használja a SZÖVEGIGAZÍT parancsot, ha a szöveg elmozdítása nélkül szeretné újradefiniálni a szöveg beillesztési pontját. Egy táblázat vagy napirend tartalmazhat például olyan szöveget, mely helyesen került elhelyezésre, de későbbi bejegyzésekhez vagy módosításokhoz szeretné, hogy a táblázatba került összes szövegobjektum balra igazított helyett jobbra igazított legyen.