Információk a fólia- és térindexekről

Az igény szerinti betöltés legjobb kihasználásához ajánlott a külső referenciákként használt rajzokat a fólia- és térindexekkel együtt menteni.

A fóliaindex fóliájuk alapján rendezi az objektumokat. Ez a rendezés akkor használható, ha a program a beolvasni és megjeleníteni kívánt objektumok meghatározásához az igény szerinti betöltéssel együtt hivatkozik a rajzra. A program nem olvassa be a hivatkozott rajz lefagyasztott fóliáin lévő objektumokat, ha a hivatkozott rajzhoz fóliaindex tartozik, és igény szerinti betöltéssel töltődik be.

A térindex az objektumokat a térbeli elhelyezkedésük alapján rendezi. A rendezés használatával hatékonyan meghatározhatók azok az objektumok, amelyeket az igény szerinti betöltés és vágás során külső referenciaként be kell olvasni. Ha az igény szerinti betöltés bekapcsolt állapotban van, és a rajz xrefként csatolt és vágott, a program a térindexet használja a külső referenciarajzokban a vágási határvonalon belül fekvő objektumok meghatározására. A program ezek után csak ezeket az objektumokat olvassa be az aktuális munkaszakaszba.

A tér- és fóliaindexek leginkább azokban a rajzokban hasznosak, amelyek olyan rajzok számára szolgálnak xrefként, amelyekben az igény szerinti betöltés be van kapcsolva. Azon rajzok esetében, amelyek nem lesznek xrefek, a tér- és fóliaindexek használata nem jár előnnyel.