VONAL (parancs)

Folytatólagos vonalszakaszok sorozatát hozhatja létre. Minden vonalszakasz egy vonal objektum, és önállóan módosítható.

Keres

A következő promptok jelennek meg.

Adja meg az első pontot
Beállítja a vonal kezdőpontját. Kattintson egy pont helyére. Ha a tárgyraszterek és a hálóraszter be van kapcsolva, a pontokat pontosan helyezi el. Koordinátákat is megadhat. Ha ehelyett az Enter billentyűt nyomja meg a parancspromptban, egy vonal indul a legutóbb létrehozott vonal, vonallánc vagy ív végpontjától. Ha a legutóbb létrehozott objektum ív, annak a végpontja határozza meg a vonal kezdőpontját. A vonal érinti az ívet.
Adja meg a következő pontot
Megadja a vonalszakasz végpontját. Poláris és tárgyraszterkövetést is használhat a közvetlen távolságmegadással együtt.

Adott koordináta használata

  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be a kettős kereszt jelet (#), majd az X-értéket, aztán egy vesszőt, végül pedig az Y-értéket, például: #4.0,6.75.
  • Ha a dinamikus adatbevitel ki van kapcsolva: írja be az X-értéket, egy vesszőt, majd az Y-értéket, például: 4.0,6.75.
Megjegyzés: Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva, a relatív koordináták az alapértelmezettek. Ha a dinamikus adatbevitel ki van kapcsolva, az abszolút koordináták az alapértelmezettek. A dinamikus adatbevitel be- vagy kikapcsolásához nyomja meg az F12 gombot.

Relatív koordináta használata

A relatív koordináta az előző koordinátától mért távolságot és irányt határozza meg.

  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be az X-értéket, aztán egy vesszőt, majd pedig az Y-értéket, például: 4.0,6.75.
  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be a kukac jelet (@), majd az X-értéket, aztán egy vesszőt, végül pedig az Y-értéket, például: @4.0,6.75.
Bezárás
Összeköti az első és az utolsó szakaszokat.
Vissza

Eltávolítja a vonalsorozathoz legutoljára hozzáadott szakaszt.